Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-10-2016 15:11   Güncelleme : 20-10-2016 15:11

Samsun Ak Parti İl Başkanı Göksel;Türkiye İçin Yeni Anayasa Şart

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın Yeni Anayasa teklifi ve Başkanlık Sistemi ile ilgili yaptığı referandum açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Samsun Ak Parti İl Başkanı Göksel;Türkiye İçin Yeni Anayasa Şart

 Göksel, “Yeni Anayasa’yı ve Başkanlık Sistemi ülkemiz için şarttır. Bunu da 15 Temmuz’da vatanına ve bayrağına sahip çıkan milletimize sormak gereklidir” dedi

Samsun Haber - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı’nın, ‘Başkanlık sistemi teklifi TBMM’ye üç aylık geçici maddeyle sunulabilir. Bugüne kadarki uygulamalarda olduğu gibi ocak ayında meclisten geçerse, cumhurbaşkanın onaylama süreci var. Diğer çalışmalara da baktığımızda nisan ayında referandum yapılabilir’ şeklindeki açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Göksel, Bu sistem elbette ki diğer başkanlık sistemlerinden örnekler alınarak milletin huzuruna sunulacak. Ancak Türkiye ve Türk Milleti’ne özgü bir sistem üzerinde çalışılıyor” diye konuştu.

MİLLETİN ONAYINA GİDİLECEK

 ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi, ülkedeki kalkınma hamlesini daha da hızlandıracaktır. Bu da ülkemizin daha hızlı büyüyeceği anlamına gelmektedir’ diyen Göksel, “AK Parti Hükümetleri olarak Kurucu Genel Başkanımız ve o dönem Başbakanımız olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2007 yılında Başkanlık Sistemi ile ilgili çalışmalar yapıldı. Ancak diğer partilerle anlaşma sağlanamadı. Parlamenter Sistem artık Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Karar alma noktasında önümüze sürekli engeller çıkıyor. Başkanlık Sistemi’nin de en önemli özelliği karar alma mekanizmasının hızlı bir şekilde işletilmesidir. Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi teklifi, ilgili makamlarca hazırlanıp TBMM’ye sunulacak. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi, TBMM’den 330 oy da çıksa 367’oy da çıksa, her halükarda milletimizin onayına gidilecek. Bu ülkenin ve parlamentonun sahibi millettir. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi ve bu tekliflerin millete sunulması yönündeki tavrı; 15 Temmuz’daki FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı gösterilen birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden biridir. Biz Yeni Anayasa’yı ve Başkanlık Sistemi’ni yalnızca ülkemizin yeni bir sisteme geçmesi için değil, ülkemizin daha da gelişmesi ve büyümesi için istiyoruz. İnanıyoruz ki Yeni Anayasa için yapılacak referandum sonucunda, milletimizin özgür iradesi Türkiye’nin büyümesine ve hızla gelişmesine katkı sağlayacak oyu kullanacaktır” şeklinde konuştu.

adminadmin