Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-01-2017 11:09   Güncelleme : 21-01-2017 11:09

Samsun Atakum Atakum İmam Hatip Lisesi Öğrencilerini londra’ya uğurladı!

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, dil eğitimine verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Türkiye’de Arapça ve İngilizce hazırlık eğitim veren sayılı okullardan Atakum AİHL, öğrencilerini İngilizce eğitimi için Londra’ya uğurladı.

Samsun Atakum Atakum İmam Hatip Lisesi Öğrencilerini londra’ya uğurladı!

Dil yerinde öğrenilir mantığıyla hareket eden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Proje İngilizce hazırlık ve proje 9. Sınıf öğrencileri detaylı bir araştırmadan sonra Londra merkezde bulunan bir dil okuluna gönderdi.  Öğrencilerin, yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de faydalı hale getirecek olan dil eğitimi Atakum AİHL’nin eğitimde farkındalık oluşturduğunu göstermiş oldu. Dil eğitimi programı kapsamında Londra’ya giden öğrenciler, seviyelerine uygun sınıflarda pratik ağırlıklı ders alıyorlar. Dil eğitimi programıyla öğrencilerin telaffuz, pratik konuşma ve dinlediğini anlama becerilerinin daha üst seviyeye çıkması hedefleniyor. Öğrencilere, dil programının yanı sıra, Avrupa’yı, yakından tanımaları için gezi programları hazırlandı.

“Atakum Aihl Her Alanda Olduğu Gibi Dil Eğitimi Konusunda da Farkındalığını Gösterdi”

Dil eğitiminde öğrencilere refakat eden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce öğretmeni Gülsüm Hatice Ünsal ve Ahmet Boylu yurt dışında dil eğitimi almanın önemi ile ilgili düşüncelerini paylaştı.  Okulumuz Atakum AİHL her alanda olduğu gibi dil eğitimi konusunda da farkındalığını gösterdi diyen Gülsüm Hatice Ünsal “Yurt dışında eğitim almakla öğrencilerimiz dünyanın kapılarını açabilecek yepyeni yerler keşfederken, aynı zamanda birçok farklı kültürü keşfetme şansı yakalayacak. Biliyorum ve buna inanıyorum ki bir ülkenin dilini bilmeden o ülkenin geçmişini ve kültürünü anlamanız pek mümkün değil. Bu eğitim sayesinde öğrencilerimiz, dünyaya olan bakış açısını değiştirirken aynı zamanda kendini de keşfetme ve daha iyi anlama şansı bulacaklar” dedi.

“Advanced ( En Üst Seviye) Seviyesinde Eğitim Alacak Öğrencimiz Var”

Yurt dışında eğitim programı planlarken üç hedefimiz vardı diyen İngilizce Öğretmeni Ahmet Boylu “ Birincisi, öğrencilerimizin konuşma ve dinlediğini anlama seviyelerini daha üst seviyeye çıkartmak. İkincisi Avrupa’yı ve batı kültürünü daha iyi anlamalarını sağlamak ve Ülkemiz ile Avrupa’yı kıyaslayarak olumlu, olumsuz yönleri konusunda farkındalık oluşturmak Üçüncüsü Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi proje öğrencilerimizin yarıyıl tatilini iyi değerlendirmesi sağlamak. Çok şükür hedeflerimize ulaşıyoruz. Dil eğitimi alacak öğrencilerimiz arasında Advanced ( en üst seviye) seviyesinde eğitim alacak öğrencimiz var bu durum bizi gururlandırıyor” diye konuştu.

“Doğuyu ve Batıyı Bilen Münevver Asrın İhtiyaçlarının Farkında Olan Bir Gençlik…”

Yurt dışı dil eğitimi ile ilgili düşüncelerini aktaran  Atakum Aihl Müdürü Zahit Köseoğlu, “ Merhum Celalettin Ökten hocamızın ifade ettiği gibi ‘ Doğuyu ve Batıyı bilen münevver asrın ihtiyaçlarının farkında olan bir gençlik…’ yetiştirmeyi bunun içinde ne gerekiyorsa yapmaya gayret ettiklerini” söyledi.

 

adminadmin