Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-12-2017 09:19   Güncelleme : 18-12-2017 09:19

Samsun Balkan Türkleri Dayanışma Gecesi

Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından her yıl aralıksız düzenlenen Geleneksel Dayanışma Gecesi muhteşem bir şölen havasında gerçekleştirildi.

Samsun Balkan Türkleri Dayanışma Gecesi

Tekkeköy Kutlukent Düğün Salonu’nda Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma gecesine dernek başkanları, dernek üyeleri ve davetlilerin yanı sıra Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İyi Parti İl Başkanı Ömer Süslü ile farklı illerden misafirler katıldı.

Samsun Balkan Türkleri Derneği 30 yaşında

Gecenin açılış konuşmasını yapan Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, “Bugün burada iki gururu birlikte yaşıyoruz. Dayanışma gecemizi gerçekleştirmenin yanında aynı zamanda koca çınarımız derneğimizin 30. Kuruluş yıldönümünü hep birlikte kutlamanın haklı onurunu ve gururunu paylaşıyoruz. Derneğimiz mayıs ayında kurulmuş olmasına rağmen bizler her yıl dayanışma gecemizde üyelerimiz, yönetimimiz, protokolümüz ve destekçilerimiz ile birlikte büyük bir coşku ile pasta keserek kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Derneğimiz, 1987 yılından bu yana faaliyet gösteren ve kendi mülküne sahip şehrin köklü dernekleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Üyelerimizin dini ve resmi günleri ile acı, mutlu günlerini paylaşmak maksadıyla kısa mesaj sistemimizle üyelerimize düzenli olarak mesaj atılmaktadır. Yılda iki defa basılan dergimiz ile derneğimizin çalışmaları, faaliyetleri hakkında yazılar ile kültürümüz hakkında bilgiler yer almaktadır. Her yıl düzenli olarak geleneksel kazan pilavı ve dayanışma gecesi de düzenlemekteyiz. Bunların yanında ayrıca 26 öğrenciye sizlerinde desteğiyle her ay düzenli olarak burs vermekteyiz. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarımızı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla yaklaşık beş yıl önce başlatmış olduğumuz halk oyunları çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Artık her yerde halk oyunlarımız yediden yetmişe herkes tarafından oynanıyor. Halk oyunları ile ilgili bir diğer gelişmede geçen hafta başkentte Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Mahalli Dal Halk Oyunları Şöleninde Samsunumuzu derneğimiz halk oyunları ekibi gururla temsil etti. Protokolümüze, üyelerimize, destekçilerimize ve tüm katılımcılara buraya teşrif edip varlıklarıyla bizleri onurlandırdıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Gecede ayrıca selamlama konuşmaları yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve İyi Parti İl Başkanı Ömer Süslü Samsun Balkan Türkleri Derneği çalışmalarını takdirle izlediklerine dair konuşma yaparak dernek çalışmalarına ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler.

Cüneyt Şentürk salonu coşturdu

Konuşmalarının ardından sahne alan Rumeli televizyonunda program yapan balkanların ve rumelinin sevilen sanatçısı Cüneyt Şentürk salonu dolduran misafirleri ve davetlileri bir birinden güzel balkan ve Rumeli ezgileri eşliğinde eğlendirdi. Coşkunun tavan yaptığı gecede Rumeli ve Balkanların sevilen sanatçısı Cüneyt Şentürk’ün ardından davul zurna ekipleri eşliğinde salondakiler mübadillere has oyunları oynadılar. Protokol üyeleri ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar gecede davetliler ve üyeler ile halay çekerek coşkuya ortak oldu.

30. Yıl pastası kesildi

Samsun Balkan Türkleri Derneğinin 30. Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İyi Parti İl Başkanı Ömer Süslü, mübadil dernek başkanları, protokol üyeleri, mübadil dernek başkanları ve misafirler pasta keserek kuruluş yıldönümünü kutladılar.  

adminadmin