Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2017 14:08   Güncelleme : 28-02-2017 14:08

Samsun Balkan Türkleri Derneğinde organ bağışı programı

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Organ Bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak’ın sunumuyla Organ Bağışı ile ilgili bilgilendirme programı düzenledi.

Samsun Balkan Türkleri Derneğinde organ bağışı programı

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak’ın sunumuyla Samsun Balkan Türkleri Derneği seminer salonunda düzenlenen Organ Bağışı bilgilendirme programına Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, Dernek yönetim kurulu ile dernek üyeleri, Mübadil dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Organ bağışının önemine değinen Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, ‘‘Organ bağışı bekleyen yüz binlerce kişinin hayatı her gün biraz daha kısalıyor. Sağlıklı bir birey yarın her hangi bir neden ile organ yetmezliği ile karşı karşıya kalabilir. Organ nakli bekleyen yarın biz veya içimizden en yakınımız olabilir. Can bedenden çıkınca, ruh bedeni terk edince organlarımızın toprak olup çürümesinden ise başka bedenlerde can bulması yeniden yeşermesi insanlığa yapılan en büyük iyiliktir. Samsun organ bağışında Türkiye’de ilk sıralarda geliyor. Samsun Balkan Türkleri Derneği bu konuda duyarlılığını gösterdi’’ şeklinde konuştu.

Organ bağışı ile ilgili bilinen birçok yanlışın olduğunu dile getiren Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, ‘‘Biz dernek olarak böylesi hassas bir konuda üzerimize düşen ilk görevi yerine getirdik. Organ bağışı konusunda üyelerimiz ve katılımcılar bilgilendirildi. Bu ve bu gibi daha birçok konuda bilgilendirme programları düzenlemeye devam edeceğiz’’ dedi.  

adminadmin