Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-11-2019 14:18   Güncelleme : 23-11-2019 14:28

Samsun Basınında yaprak dökümü devam ediyor, Adnan Ölmez'den Sonra Adem Güney de Kapattı

Samsun yerel basınında yaprak dökümü devam ediyor

Samsun Basınında yaprak dökümü devam ediyor, Adnan Ölmez'den Sonra Adem Güney de Kapattı

Samsun'un köklü kuruluşlarından biri olan Haber Medya Grubu çalışanlarına çıkış vererek 14 yıllık yayın hayatını geçtiğimiz günlerde noktalamıştı.

Samsun'un tek yerel televizyon kanalı olan ve içerisinde Haberaks Tv, Haber Gazetesi ve Haber Radyo yayınlarını bulunduran Haber Medya Grubu, 5 Ekim Cumartesi akşamı itibarı ile yayın hayatına son vermesinin ardından AK Parti Samsun eski İl Başkanı Av. Adem Güney'e ait Medya veri isimli internet haber gazetesi de yayın hayatını noktaladı.

Türkiye’nin en büyük üç bölge gazetesinden biri olan Haber gazetesi ve bağlı bulunduğu yayın grubunun kapanmasının ardından Medya Veri isimli sitenin de kapanmasıyla Samsun yerel basınında yaprak dökümü devam ediyor.

Son dönemde yerel belediyelerin ödenekleri kesmesi ve maliyetlerin yükselmesiyle birlikte ciddi bir darboğaza giren Samsun yerel basınında yaşanan kapanmalardan ise en çok basın emekçileri etkileniyor.

Yoğun işsizliğin yaşandığı Samsun'da Haber Medya grubunun kapanmasıyla 60 kişi işsiz kalmıştı.

Haber Medya Grubunu kapattıklarını açıklayan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, “Yurt dışındaki işlerimizden dolayı medyaya ayıracak zamanımız yok. Türkiye'deki medya sektörünün durumu da ortada. 14 yıllık yayın hayatımıza noktayı koyduk” şeklinde konuşmuştu

adminadmin