Sağlık
Giriş Tarihi : 10-02-2017 14:04   Güncelleme : 10-02-2017 14:04

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri 'Sigarayı Bırakma Günü'nde bilgilendirdi

​Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bilgilendirici broşürler dağıtılıp, uyarıcı afişler asıldı.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri 'Sigarayı Bırakma Günü'nde bilgilendirdi

Türkiye’de her yıl sigaraya bağlı hastalıklardan 150 bin kişi hayatını kaybediyor. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen kötü bir alışkanlıktır. 

Bu anlamda  9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılıp, uyarıcı afişler asıldı.

Sigaranın zararlarını anlatan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden bölüm uzman doktorları, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” adı altında yapılan etkinliğin amacı; sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırmak suretiyle, insanların  sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olacak birtakım davranış değişikliklerine sebep olmak, sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaktır.

9 Şubat tarihi, sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabilmektedir. Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır.  

Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte, bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de çok ihtiyaç duyulabilir. 

Bu durumda en yakın sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat edilerek veya Sağlık Bakanlığı'nın “Alo 171 Sigara Bırakma Hattı” aranarak destek istenmelidir." denildi.

 

adminadmin