Sağlık
Giriş Tarihi : 03-08-2017 13:33   Güncelleme : 03-08-2017 13:33

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Aşırı Terleme Uyarısı

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Cildiye Bölümü Uzman Dr. Serra Hande Öcal, "Enfeksiyonel hastalıklar, hormon bozuklukları, bazı ilaçların yan etkileri veya aşırı kilo gibi nedenler aşırı terlemeye sebep olabiliyor. Aşırı terlemenin altında yatan sorunun tedavisi yapılmadığı takdirde başka sağlık problemlerine yol açabiliyor" dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Aşırı Terleme Uyarısı

Yaz mevsimlerinde herkesin şikayetçi olduğu terleme, günlük hayatı olumsuz etkiliyor.  Normal ve aşırı terleme olarak iki başlık altında ele alınan terleme ile hakkında Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Cildiye Bölümü Uzman Dr. Serra Hande Öcal önemli bilgiler verdi. 

Uz. Dr. Öcal "Aşırı sıcaklar kişide oluşturan terlemeyle günlük hayatımızı olumsuz yönde etkiliyor. Aşırı terleme genelde el, koltuk altı, yüz ve ayak gibi bir veya birkaç bölgede görülür.  Enfeksiyonel hastalıklar, hormon bozuklukları, bazı ilaçların yan etkileri veya aşırı kilo gibi nedenler aşırı terlemeye sebep olabilir. Bu sebeplerin altında yatan sorunun tedavisi mutlaka yapılmalıdır. 

Kişinin günlük kullandığı terlemeyi önleyici kozmetik ürünler, terle atılan toksinlerin uzaklaştırılmasını engellediği gibi, ter bezlerinin ağızlarının kapanmasına ve iltihaplanmalarına neden olduğu görülmektedir. 

Bunun için terlemeyi önceyiciler mutlaka doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır. 

BUNLARA DİKKAT EDİN 

Aşağıda sıraladığımız konulara dikkat ettiğiniz ve yaşam tarzınızda gerçekleştireceğiniz birkaç değişiklik de terleme konusunda size yardımcı olabilir. 

Baharatlı gıdalar, kafein ve alkolden uzak durun. Sentetik kumaşlardan kaçının ve bol giysiler giyin. Pamuk, keten ve bambu gibi nemi ayaklardan uzaklaşan doğal malzemelerden üretilen ayakkabı ve çorapları tercih edin. Giysilerinizi düzenli olarak değiştirin, vücut kokusu ve ter lekelerini önlemek için uygun bir şekilde yıkayın ve kurutun.  Yukarıda listelenen yöntemleri zaten denediyseniz endişelenmeyin, başka tedaviler ve tıbbi prosedürler de mevcuttur. 

Bunlara ilaç, özel tedavi ve bazı kozmetik ameliyatlar dahildir. En iyi çözümü bulmak için tüm seçenekleri doktorunuzla veya sağlık uzmanınızla mutlaka görüşün." diyerek sözlerine son verdi. 

 

adminadmin