Sağlık
Giriş Tarihi : 30-01-2017 14:42   Güncelleme : 30-01-2017 14:42

Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinden Kalp Hastalarına Soğuk Hava Uyarısı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Uzmanı Uz.Dr.Oğuzhan Yücel, "Tüm yurtta etkisini gösteren soğuk havaların, kalp sağlığını büyük ölçüde tehdit ettiği ve önlemler alınmadığı takdirde ciddi kalp hastalıklarına yol açtığını" söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinden Kalp Hastalarına Soğuk Hava Uyarısı

Soğuk havalar kalp rahatsızlığı olanları olumsuz yönde etkiliyor. Kalp rahatsızlığı olan kişiler de grip sağlıklı insanlara oranla çok daha fazla etkileniyor. Bu anlamda kalp hastalığı bulunan insanların kış ayında daha dikkatli olması gerekmektedir. 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kardiyoloji Uzmanı Uz.Dr.Oğuzhan Yücel, soğuk hava nedeniyle kalp damarlarının büzüştüğünü bu da kalp krizi riski arttırdığını, ani ölüm tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. 

Uz.Dr.Oğuzhan Yücel,  sözlerine şöyle devam etti: "Soğuk hava genel vücut sağlığına olumsuz etkileri kadar kalp sağlığı üzerinde de olumsuz etkileri bulunuyor. Kalp krizi gibi ciddi sonuçlara neden olabilecek kalp rahatsızlıkları kış aylarında daha sık görülüyor. 

Kalp hastalarının soğuk havanın etkisine maruz kalmamaları ve dışarıda vakit geçirirken kendilerini koruyucu önlemler almaları kalp krizi riskini önemli ölçüde azalttığı görülmektedir.  

Kışın özellikle yaşlılarda ve kalp hastalarında akciğer enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Soğuğa maruz kalan kalp hastalarında önemsiz görünen bir gribal enfeksiyon, akciğerleri etkileyecek önemli bir soruna dönüşebilir. Bu sebeple kronik kalp hastaları soğuk ortamlardan uzak durmalı ve kışın dışarıda çok az vakit geçirmelidir. 

Kalp kapak hastaları, kalp yetmezliği hastaları, koroner arter hastaları ve bypass olan hastalar soğuk havalarda evde vakit geçirmelerini tavsiye ediyor, aksi durum da mutlaka bir uzman doktora başvurmasını öneriyoruz."  dedi.

 

adminadmin