Sağlık
Giriş Tarihi : 20-07-2017 12:53   Güncelleme : 20-07-2017 12:53

Samsun Büyük Anadolu Hastanesinde Aile Boyu Şifa Buldular

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi'nde belirli zaman aralığı içinde tedavi olan aynı aileden üç hasta gerçekleştirilen operasyonlarla şifa buldular.

 Samsun Büyük Anadolu Hastanesinde Aile Boyu Şifa Buldular

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi hastaların umudu olmaya devam ediyor. Merkezde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sayesinde hastalar hem kilolarından hemde kullandıkları ilaçlardan kurtulma imkanı buluyorlar. 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel’e başvuran 21 yaşındaki Mert Çelik, 1 yıl önce obezite ameliyatı oldu. Çelik 180 kilodan 87 kiloya düştü, aşırı kiloların vermiş olduğu sağlık problemlerinden kurtuldu. 

Oğlunun başarılı bir şekilde tedavi olduğunu gören ve yıllardır ilaçlara bağlı olarak yaşayan 50 yaşındaki Tip 2 diyabet şeker hastası anne Adile Çelik'te 1,5 ay önce Op. Dr. Kerim Güzel'e ameliyat oldu. Anne Çelik şuanda ilaçlardan kurtularak 12 kilo verdi. 

Op. Dr. Güzel’e son olarak Adile Çelik ve Mert Çelik'in operasyon olması için teşvik ettiği 40 yaşındaki kuzenleri Ömer Lütfü Sökmen Kahramanmaraş'tan gelerek 1, 5 ay önce Tip 2 Diyabet şeker hastalığından Metabolik Cerrahi tedavisi ile ameliyat olup kapanmayan yaralarından ötürü ayak parmağını kaybeden Sökmen'in şuanda yüksek şekerden ve yaralarından kurtuldu.

AİLE BOYU ŞİFA BULDUK

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde aile boyu şifa bulduklarını ifade eden Adile Çelik, "Oğlum 1 yıl önce araştırmalarımız sonucu bulduğumuz Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi'nde tedavi olarak 180 kilodan 87 kiloya düştü. Aşırı kilolarına bağlı olarakta bir çok sağlık problemleri ile uğraşıyordu. Bunlardan da kurtulmuş oldu. Bende Tip 2 diyabet şeker hastasıydım. Hastalığıma bağlı olarak ilaç tedavisi alıyordum. Sürekli bunları kullanmak hem sağlığımı hemde psikolojik olarak hayatımı mahvetmişti. Oğlumunda tavsiyesi ile doktorumuz Op. Dr. Kerim Güzel'e ameliyat olmaya karar verdik. Allah'a şükürler olsun ilaçlardan kurtuldum. Kilo da vererek sağlığıma kavuştum. Kuzenimiz Ömer Lütfü Sökmen'de Tip 2 diyabet şeker hastasıydı. Hastalığı ile ilgili büyükşehirlerde dolaşmadığı hastane kalmadı. Bir türlü şifa bulamamıştı. İlaçlar kullanıyor, şekeri fırlıyor hatta kapanmayan yaralar yüzünden ayak parmağını kaybediyor. Oğlumla benim başarılı geçen tedavimiz sonucunda kendisini de teşvik ederek ameliyat olmasına ikna ettik. Şimdi o da ilaçlardan kurtuldu, kapanmayan yaraları kapandı, şekeri de normale döndü. 

Şimdi hastalıkların verdiği üzüntünün yerini, mutluluk aldı. Kerim Güzel Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

TESLİM OLMAYIN TEDAVİ OLUN

Tip 2 Diyabet (Şeker Hastalığı) ve obezitenin Metabolik Cerrahi Yöntemi ile tedavi edilebilir bir sağlık problemi olduğunu belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri  Genel Cerrahi ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel, "Tip 2 diyabet (şeker hastalığı)ve obezite tedavisinde başarılı sonuçlar almaya devam ediyoruz. Bu aile de belirli zaman aralıklarında bize başvurarak tedavi oldular. Hastalıklarının verdiği sağlık problemlerinden ötürü daha kötü sonuçlarda gördük. Çok şükür gerçekleştirdiğimiz başarılı operasyonlarla hastalarımız bunlardan kurtuldu. Her zaman ifade ediyoruz. Hastaya verilen diyet, egzersiz, insülin ve ilaçlar hastanın gününü kurtarmaya yöneliktir. Bir insanın ömür boyu egzersiz ve diyet yapması mümkün değildir. Yapılan çalışmalarda 3 yıl boyunca diyet ve egzersiz önerilerine uyan hastaların oranı yüzde 5 üzerinde değildir. Bu tedaviler kan şekerini kontrol altına almaya yöneliktir. Ancak cerrahi tedavi ile tip 2 diyabet hastalığından klinik olarak kurtulma ihtimali çok yüksektir.

Bunun için diyoruz ki Tip 2 Diyabet Şeker Hastalığı'na ve obeziteye teslim olmayın mutlaka tedavi olun. Herkese sağlıklı, mutlu günler diliyorum." diye konuştu.

adminadmin