Güncel
Giriş Tarihi : 22-11-2013 19:54   Güncelleme : 22-11-2013 19:54

SAMSUN BÜYÜKLÜ’DE 2. GEZİ VAKASI

Samsun’un Büyüklü Beldesi Kurşunlu mevkiinde yapılacak olan taş ocağı tabiatı yok edeceği gerekçesiyle köylüleri sokağa döktü..

SAMSUN BÜYÜKLÜ’DE 2. GEZİ VAKASI
7’den 70’e bütün köylüler köy yolunda Taş Ocağı firmasının araçlarının köye girememesi için nöbet tutuyor.

Ne var ki, köylülere verilen süre dolmuş ve  köy sakinleri ise çocuklarının geleceğini kurtarmak için güvenlik kuvvetleriyle karşı karşıya gelmeyi de göze almış durumda..

Jandarma ekipleriyle şirket yetkililerinin köylülere verdiği üç gün sürenin dolmasıyla birlikte köy sakinleri nöbet yerlerini daha da kalabalık hale getirerek olası bir iş makinesi girişine karşı tedbir almaya çalışıyor..

Yaşananlar ve yaşanacak olanlar 2. Bir Gezi Vakası ihtimalini akılara getiriyor..

Yetkililere ve özellikle de Samsun Valisine seslenen köylüler, köye ve tabiata sahip çıkmasını, 20 farklı ağaç türünün bulunduğu ormanlık alanın taş ocağına ve çeşitli hayvanın barınağı olan tabiat harikası şelalelerin bulunduğu cennet harikası yeşil alanın taş ocağına dönüşmesine engel olması için Validen destek bekliyorlar..

KÖYLÜLER VALİ YE SESLENİYOR

Köylerine yapılması planlanan Taş Ocağı için her günleri tedirgin geçen Büyüklü Mahallesi sakinleri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy dan yardım istiyor.
 
Köylüler, "Evlerimiz bahçelerimiz bu taş ocağının içinde kalıyor. Devletin tüm yetkililerden yardım istiyoruz. Bizi evimizden yurdumuzdan etmeyin. Bu alan ormanlık bir alan. Kıymayın ağaçlarımıza, geleceğimize. toş ocağı firmaları yaşam yerlerinden uzak bölgelerde çalışmalarını yapsın. Bizim sesimize kulak verin sayım valim" diyerek destek istediler.
 
VALİ AKSOY A ÇAĞRI
 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy u köylerine davet eden Hakan Gül, "Bizim buralar cennet gibidir sayın Vali m. Gelin grün buraları. Bizim ormanlarımıza Buralar Orman değildir raporu verilerek yok edilmek isteniyor. Aklı başında birileri burayı nasıl görmezden geliyor. Orman değil dedikleri yerde 22 ağaç türü yaşıyor. Bu alanda geyikler, karacalar, kurtlar kuşlar barınıyor. Sizden destek bekliyoruz. Sesimize kulak verin. şartlar ne olursa olsun biz köyümüze taş ocağı yaptırmayacağız" dedi.
 
adminadmin