Siyaset
Giriş Tarihi : 16-10-2013 11:37   Güncelleme : 16-10-2013 11:37

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLAMASI

Erdoğan, bayram namazından sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLAMASI
Başbakan Erdoğan, "Yerel seçimler yaklaşıyor. Bazı bakanların bazı illere belediye başkan adayı olacağı söyleniyor. Netleşen bir şey var mı?" sorusu üzerine, bunların hepsinin olağan olduğunu söyledi.
 
"Bu yoklamanın ardından bizler üst kurulda değerlendireceğiz. Daha sonra kesin neticeye vardığımız büyükşehirleri ve ilçelerini açıklayacağız. İkinci etabı da kasım ayının ilk 10 günü içerisinde ayrı bir 14 heyet, kalan 14 büyükşehre gidecek, oralarda temayül yoklamalarını yapacaklar. Bu temayül yoklamalarına il ve ilçeler bu oylamaya yönetimleriyle kadın, gençlik kolları yönetimleriyle katılacaklar. Buradan çıkacak neticeleri üst kurula sunacaklar ve üst kurulda değerlendirmeler yapıldıktan sonra gerekirse kamuoyu açıklamalarına bu büyükşehirlerde gideceğiz ve nihai kararımızı bu arada vermiş olacağız. Bunun ardından da süratle kalan 51 vilayeti, il ve ilçeleriyle oralarda da temayül yoklamalarını yapıp, nihai kararları verip, adımlarımızı atacağız. Temayül yoklamalarıyla tatmin olmadığımız yerde de kamuoyu araştırmalarına gideceğiz. Ucu açık sorularla kamuoyu yoklamalarını yapıp, oralarda nihai kararları verme durumuna geleceğiz."

Erdoğan’ın açıklamaları Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Kasım ayının 15’inden sonra açıklanabileceğini düşündürdü.. 
adminadmin