Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-05-2020 18:46   Güncelleme : 23-05-2020 18:46

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Türk-İş Başkanı Ergun Atalay İle mahkemelik oldu!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir İle Türk-İş Başkanı Ergun Atalay Atakum İlçesi’ndeki satılık Türk-İş Eğitim Merkezi yüzünden mahkemelik oldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Türk-İş Başkanı Ergun Atalay İle mahkemelik oldu!

Türk-İş, Atakum’da bulunan ve 5220 metrekare alan içersinde işçilerin konaklaması için otel ve toplantı ve kongre salonlarının bulunduğu Türk-İş Eğitim Merkezi’ni 2 yıl önce bir emlakçı aracılığı ile satma kararı aldı. Sendika uzun süre satılamayan tesis için, 25 milyon Tl bedel karşılığında  ihale yoluyla satışı kararı aldı. Bir çok iş adamı tesislerin bulunduğu araziyi alıp  yatırım yapmak amacı ile Türk-İş ile görüşmelere başladı.

BÜYÜKŞEHİR’DE TALİP OLDU

Atakum İlçe merkezindeki bu çok değerli tesislere Samsun Büyükşehir Belediyesi’de talip oldu.  Başkan Mustafa Demir, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay’ı telefonla arayarak Türk-İş Eğitim Merkezi’ne talip olduğu öğrenildi.  İhale değeri yaklaşık 25 milyon TL olan tesislere Mustafa Demir’in 10 milyon TL teklif ettiği bilgisine ulaşıldı

Bu teklif karşısında şaşkına dönen Türk-İş Başkanı Ergun Atalay’ın, Başkan Demir’e ‘ kesinlikle bu fiyata size satamayız., Bu tesislerin yapımında  işçimizin aidat, alın teri var.’ dediği ve ikili arasında sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

DEMİR TEHDiT Mİ ETTİ?

Alınan bilgiye göre,  Başkan Demir’in  ise tesislerin belediyeye satılmaması halinde buranın imar uygulamasını değiştireceklerini,  arsanın değerini düşüreceklerini söylediği ve ortalığın karıştığı bildirildi.

ERDOĞAN’A ŞİKAYET EDECEK!

Türk-İş Başkanı’nın  Başkan Demir’e bu uygulamaya gitmesi halinde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edeceğini söyleyerek telefonu kapattığı öğrenildi.

DEMİR DEDİĞİNİ YAPTI.

Bu tartışmaların ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’ni acil olarak toplayan Başkan Demir, Türk-İş Eğitim Merkezi’nin bulunduğu alanda imar uygulamasına giderek  kütüphane  alanı olarak değiştirdi.

ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Demir ardından yaptığı açıklamada daha sahibi bile olmadığı  ‘’Türk-İş Eğitim Merkezi’ni 24 saat halkın hizmetinde olan bir kütüphaneye çevireceğiz” dedi.

‘’NEREDEN NEREYE GELDİK’’

Başkan Demir, “Nereden nereye geldik. Cumhurbaşkanlığımızca dünya çapında bir kütüphane açılışı yapıldı. Bugün yaptığımız ziyaretimiz anısına da ben bir müjdeyi paylaşayım. Belediye Meclisimiz’de Atakum Belediyemiz ile birlikte bir karar aldık. Türk-iş Eğitim Merkezi’nin bulunduğu alanı kütüphaneye çevirerek burasını bir kültür alanı olarak şehrimize kazandıracağız. En kısa sürede Türkiye’nin en iyi kütüphanelerinden birini Atakum’a inşa edeceğiz‘’ dedi.

MAHKEMEYE VERDİ

Mustafa Demir’in  Belediye Meclis’i kararı ile Türk-İş Eğitim Tesisleri arsasının Kütüphane alanına dönüştürmesi  üzerine bir çok işadamı ve yatırımcı tesislere olan taleplerinden vazgeçtiği bu durum sonrasında ise  Türk-İş Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mustafa Demir’i mahkemeye verdi.  öğrenildi.

Kaynak: samsunklashaber.net

Recep YAZGANRecep YAZGAN