Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-11-2016 11:14   Güncelleme : 09-11-2016 11:43

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Atatürkçüleri fırçaladı

Atayolunu neden atatürkçüyüm diyenler ortaya çıkarmadı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Atatürkçüleri fırçaladı

Samsun Haber - Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuruyla Samsun'a gelişinin ardından Amasya'ya gidişinde kullandığı 98 kilometrelik 'Ata Yolu'nu ortaya çıkarıyor.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 97 yıl sonra ortaya çıkartılan ve Ata Yolu adı verilen tarihi güzergahı, basın mensuplarıyla birlikte katetti. Başkan Yılmaz, sabah erken saatlerde başlayan inceleme gezisiyle ilgili fotoğrafları resmi facebook sayfasında paylaştı.

Başkan Yılmaz'ın, Atatürk'ün 24 Mayıs'ta kaldığı, Kavak-Havza arasındaki bölümde yer alan bu tarihi evle ilgili paylaşımı dikkat çekti.

BUGÜNE KADAR NİYE ORTAYA ÇIKARMADINIZ

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, güzergah üzerinde yer alan Atatürk'ün kaldığı ev ile ilgili paylaşımıysa dikkatleri çekti. Yılmaz, Ata'nın kaldığı evin fotoğraflarını, "Merak ediyorum yıllardır Atatürkçüyüm diyenler neden bu tarihi değere sahip çıkıp ortaya çıkarmadı. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Mayıs 1919'da kaldığı ev. Güzergahı gezerken Ata köprümüzden Atatürk'ün makam aracı ile geçmeyi de ihmal etmedik" ifadeleriyle paylaştı.

adminadmin