Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-04-2018 12:41   Güncelleme : 26-04-2018 12:41

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 1.5 Katrilyon Borç Bırakıp İstifa Etti!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediyeye 1.5 Katrilyon borç bırakarak nihayet istifa etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 1.5 Katrilyon Borç Bırakıp İstifa Etti!

19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yılmaz, görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adaylığı için resmi başvurusunu AK Parti Samsun İl Başkanlığına yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağında bırakarak milletvekili olmak için aday olan Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun’a bıraktığı borç nisan ayının ilk meclis toplantısında ortaya çıkmıştı.

BU BORCU SAMSUNLULAR NASIL ÖDEYECEK

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni parayla 1,5 milyar TL, eski hesaba göre ise 1.5 Katrilyon olan borcunu Samsun halkı dişinden tırnağından keserek devlete verdiği vergilerle ödeyecek.

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz bu ay içinde yapmış olduğu aaçıklamada, “Bu kadar borç, normal mi, değil mi? Türkiye’de tek Büyükşehir Belediyesi biz olmadığımıza göre, diğerleriyle mukayese yaptığımızda acı tablo da ortaya çıkıyor. İyi belediyecilik, çok borçlanarak çok hizmet yapmak değil. Samsun, bu kötü yönetim sayesinde borç batağında. Kendileri bırakıp gidecekler ama biz Samsunlular olarak bu borçları ödemeye devam edeceğiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi, borçlanma rekoru kırmış ve 81 ilin arasında ilk 5’e girmiş. Bu tablo, Samsun’un iyi yönetilmediğini gösteriyor ki, faaliyet ve denetleme raporu ile de bu gerçek ortaya çıktı” diye konuşmuştu.

adminadmin