Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-09-2016 12:30   Güncelleme : 17-09-2016 12:30

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya yılmaz’a açık mektup!

Karadeniz bölgesinin merkezi ve incisi Samsun’da, dört dönemdir Belediye Başkanlığı görevini başarı ile sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a, Vezirköprü’de çeyrek asırdır gazetecilik yapan Vezirköprü sevdalısı bir kişinin samimi duygularını kamu adına açık mektup olarak algılarsanız çok sevinirim.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya yılmaz’a açık mektup!

Vezirköprü’nün Türkiye’ye ve dünya’ya açılan penceresi olma yolunda aday olan Şahinkaya Kanyonu yolunun  asfalt yapılması ile birlikte  ulaşımın kolaylaşması sonucu Kanyon yerli turistlerin  çekim merkezi olmuştur.

Kanyona gelen konukların tuvalet ve su sorununun çözülmesi yönünde Vezirköprü Belediyemize defalarca öneri şeklinde yazılar yazmama rağmen maalesef sorun halen giderilememiştir.

Şahinkaya Kanyonu’nun ziyaretçi akınına uğramış olması, ilçemizin tanıtımına ve ileriki süreçlerde ekonomisine de katkı sağlayacağı düşünülerek her Vezirköprülü gibi kuşkusuz beni de heyecanlandırmış ve mutlu etmiştir.

Ancak; Kanyon gezisi nedeniyle Vezirköprü’ye gelen çocuk, kadın ve erkeklerin gezi dönüşü tuvalet ihtiyaçlarını çalılıklar arkasında sıkıntılı bir şekilde gidermeleri hoş görüntülere sahne olmadığını belirtmek isterim.

Çok önemli diğer bir konu ise; Tekne işletmecilerine belirli bir kriterler getirilmelidir. 50 adet can yeleği bulunan bir teknede 80 kişinin taşınması olası istenmeyen üzücü olaylara davetiye çıkartabilir.

Şu süreçte Vezirköprü’ye gelen yerli turistlerin Şahinkaya Kanyonu’nun doğa güzelliğinden büyülendikleri bir gerçek.

 Fakat;  İlçeden ayrılırken yaşadıkları, ilçe giriş ve çıkışındaki koku, tuvalet, su ve barınma sıkıntıları belleklerinde yer edeceğinden izlenimlerinin geri dönüşümü Vezirköprü’yü olumsuz yönde etkileyecektir.

Ben inanıyorum ki; Şahinkaya Kanyon yolunu Kayıkbaşı mevkiine kadar kısa bir süre içinde standartlara uygun bir şekilde yapılmasını sağlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ‘ın Vezirköprü’de yaşanan küçük ama çok önemli sayılabilecek sıkıntılardan haberi yoktur diye düşünüyorum.

Sayın Yılmaz; 

Medeniyet, kültür, tarih, doğa güzelliğinin bulunduğu Osmanlıya sadrazamlar vermiş, hizmet getirilmeyi hak eden; saf temiz ve çok samimi insanların yaşadığı Vezirköprü’den selamlar.

Hayati AĞCA – Vezirköprü Özlem Gazetesi

 

adminadmin