Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-01-2019 10:30   Güncelleme : 30-01-2019 10:30

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Yusuf Ziya Yılmaz Belediyeciliğini yerden yere vurdu

​Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, belediyeye göreve geldiğinde usta bile olmadığını belirterek, " Hep işler dışarıda yaptırılıyordu, ben bunu önledim "dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Yusuf Ziya Yılmaz Belediyeciliğini yerden yere vurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın AK Parti Milletvekili Adaylığı için görevinden istifası sonrası Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti tarafından getirilen Şahin, belediyede o dönem usta bile bulunmadığını, işlerin dışarıya yaptırıldığını söyledi.

USTA ALDIM ÜRETİM YAPILIYOR

Başkan Şahin, " Yaklaşık '500 Kişiyi Bafra’dan işe almışım diyorlar. Bazen de 350' diyorlar. Ben bunu çok samimi olarak ifade ediyorum; Göreve geldiğimizde düşünün SASKİ'de Müdür diyor ki 'iş yaptıracak ne ustam var ne de elemanım var' diyor. Yani bedenen çalışacak adam yok diyorlar SASKİ'de alt yapıda, sonra kalkıp hizmet istiyorlar. Makine İkmal Dairesi büyük bir fabrika. Bir tane usta yok, hep dışarıda yapılıyor işler. Bu mu doğru? Ben birkaç tane usta aldım dünyanın üretimini yapıyorlar. Hiç usta alınmamış bütün işler dışarıda yapılıyormuş ben bunu önledim "dedi.

DOSTLARIMIN OLUMSUZ TAVRI BENİ ÜZER

"Doğruların söylenmesinden hiç bir zaman rahatsız olmam "diyen Başkan Şahin, "Ama bir yarış olduğunda dostların sana karşı bir tavır alması olursa ona üzülürüm. Yapılan haberlerden değil, fitnetsizce olandan üzülürüm. Bugüne kadar hangi, göreve gelmişsem hiçbirine ben bu göreve şu göreve demeden sosyal hayatta olsun sivil hayatta olsun birçok yaptığım okullarda resmi görevlerde ben geleyim demeden zorla gelmişimdir veya kişiliğimizden dolayı bize bu teklifler gelmiştir. Bafra Belediye Başkanlığı görevimde öyle oldu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirilmemde öyle oldu. Burada da şimdi böyle bir görev verildi. Allah hiçbirimizi mahcup etmesin" diye konuştu.

Başkan Şahin tepki gösterdi

Başkan Şahin, hakkında çıkan basına 6-7 milyon lira reklam bütçesi dağıttığı iddialarına tepki göstererek, "Öyle bir şey yok. Arkadaşlara çıkarın, dedim, Yusuf beyin de anlaşmaları var. Bu ödemelere baktığımızda bu parayla beraber 1 milyonu ya geçer ya geçmez" dedi. brthaber.com

adminadmin