Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-05-2018 09:11   Güncelleme : 26-05-2018 09:11

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’den Üstad Necip Fazıl’ın Vefat Yıldönümü Anma Mesajı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, eski başkan Yusuf Ziya Yılmaz döneminde hatırlanmayan Necip Fazıl Kısakürek’in vefat yıldönümü için anma mesajı yayınladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’den Üstad Necip Fazıl’ın Vefat Yıldönümü Anma Mesajı

Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin isimli hesabından “Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 35.yılında rahmet ve şükranla anıyorum. Mekanı cennet olsun.” Şeklinde bir mesaj yayınlayarak, Necip Fazıl Kısakürek’in vefat yıldönümü unutmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri Programında "Ruhundaki ateşi diri olan, diri kalan herkes genç demektir. Necip Fazıl son nefesine kadar ruhundaki ateşi diri tutmuş bir üstadımızdır. Diğer yandan biyolojik olarak daha yolun başında da olsa adeta dünyanın yükünü omuzlamış, adlarına Türküler yakılsa, destanlar yazılsa az gelecek nice gençlerimiz var. Rabbim hepimizi inancıyla, davasıyla, heyecanıyla, azmiyle, enerjisiyle daima genç kalan, genç kalacak olan kullarından eylesin." diye konuşmuştu.

Necip Fazıl'ın, hayatını "Büyük Türkiye" idealine adadığını dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etmişti;

O İNKILABI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN

"İdeolocya Örgüsü zaten bunun tüm yapı taşlarını ortaya koyan eseri. Kendisi Büyük Türkiye hedefini realite dışına çıkarmaya, Büyük Türkiye ümidini kaybettirmeye çalışanları da ağır şekilde eleştirmiştir. Üstat bu yönde gayret gösterenleri, milletimizin ümit kapılarını sürgülemekle itham etmiştir. Biz 15 yıldır büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, kendisiyle birlikte tüm dostlarının, soydaşlarının, dindaşlarının, mazlumların ve mağdurların umut kapısı, güven kaynağı bir ülkeyi inşa etmenin gayreti içindeyiz.

"Biz Üstad'ın ömrü boyunca hep bekleyip durduğu o inkılap var ya, işte onu gerçekleştirmek için çalıştık, çalışıyoruz!"

adminadmin