Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-11-2018 16:06   Güncelleme : 05-11-2018 16:06

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Suat kılıç tempoyu arttırıyor!

Samsun eski milletvekili ve bakanı olan Suat Kılıç 2019 yerel seçimlerinde yeniden siyaset arenasına dönme çabasında.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Suat kılıç tempoyu arttırıyor!

Suat Kılıç’ın yaklaşık 10 aydır siyasi çalışmalar içinde olduğu ve son günlerde aday adaylığı için eski bağlantıları üzerinden lobi oluşturma faaliyetleri üzerinde yoğunlaştığı görülüyor.

İŞ ADAMLARI İLE SIK SIK GÖRÜŞÜYOR

Geçtiğimiz günlerde Samsun’un önemli medya patronlarıyla aynı ortamda bulunduğu görüşme sonrasında çalışmalara hız vermek yerel basında gündeme gelmek konularında lobi faaliyeti ve gündem oluşturma çabalarını hızlandıran Kılıç, 19 Mayıs Belediye Başkanı ile birlikte AK Parti Genel Merkezin nezdinde birtakım görüşmeler yapmak için Ankara’ya gitmişti.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISIYLA GÖRÜŞYOR MU

Eski bakan Suat Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı sürecinde Samsun Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısıyla sürekli görüştüğü ve ondan destek istediği biliniyor.

Kılıç’ın söz konusu milletvekiliyle bakanlık yaptığı dönemde tanışmış ve Samsun başta olmak üzere birçok Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yapılan işlerin yüklenici veya alt yüklenici olarak müteahhitliğini yapmıştı.

DESETEKLE ve DİYETİNİ ÖDE

Suat Kılıç memleketi 19 Mayıs ilçesinde iki dönemdir desteklediği ve Mart 2014 seçimlerinde Osman Topaloğlu’nun yeniden aday gösterilmesini sağlayan Kılıç, bu dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olabilmek ve devamında aday gösterilmek amacıyla Osman Topaloğlu’ndan destek talep etti.

FETÖ İÇİN HİMMET TOPLADI İDDİASI

Samsun adliyesinde devam eden FETÖ/PDY (FETULLAHÇI SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ / PARALEL DEVLET YAPILANMASI) davası T.C. SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI tarafından 2017/9725 Soruşturma No, 2017/2719 Esas No ve 2017/400 İddianame No’lu CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ davasında Suat Kılıç ile ilgili ilginç iddialar ve ifadeler bulunuyor.

Davada şüpheli Ersin YILMAZ’ın ifadesinde;

“Başarı Üniversitesinin kuruluşundaki vakfa dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı ile Ak Parti Grup Başkan Vekili Suat KILIÇ’ın vermiş oldukları talimatlar ve diğer üyelerinde seçkin kişiler olması nedeniyle kurucu üye olarak kaydığını yaptırdığını, o dönemde vakıfta Fetullah GÜLEN’in adının geçmediğini, 2009 yılı seçimlerinden sonra 600 kişinin katılımı ile bir toplantı yapıldığını, toplantıda açılacak olan Üniversiteyle ilgili konuşmaların yapılıp bağış kampanyasının düzenlendiğini….” beyan etmiş ve Suat Kılıç’ın FETÖ soruşturmalarından dolayı OHAL kapsamındaki KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesi için himmet / bağış topladığı ifadeler ve itiraflarda yer almıştı.

BABASININ FETÖ’YE TAHSİS ETTİĞİ YURT KHK İLE SESSİZCE KAPATILMIŞTI

15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişim sonrası yayınlanan 23.07.2016 tarihli 667 sayılı OHAL kapsamındaki KHK ile Suat Kılıç'ın babası Hüseyin Kılıç'ın sahibi olduğu ve adını taşıyan Hüseyin Kılıç Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nun kapısına, FETÖ soruşturması kapsamında mühür vurulmuştu.

Haber linki; https://odatv.com/o-yurt-kapatildi-0808161200.html

SUAT KILIÇ’IN BABASININ FETÖ’YE VERDİĞİ YURDUN MÜLKÜNÜ 15 TEMMUZ’DAN HEMEN ÖNCE KAÇIRMAK İSTEMİŞLER

Şüpheli M.A. nın ifadesinde; "... 19 Mayıs Sakarya Özel Eğitim, Basın Yayın Dağıtım Pazarlama A.Ş'yi, K.K. , M.K.  ve T.Ç.  ile birlikte ticari amaçlı kurduklarını ... Sakarya A.Ş' yi (Hayran İnşaat isimli firmada çalışan) T. D. isimli kişiye, 2016 yılı Nisan veya Mayıs ayı gibi 300.000 TL karşılığında devrettiklerini, T.D. isimli kişinin kendi ilçelerinde ikamet ettiğini, bildiği kadarıyla inşaat işleriyle uğraştığını, bu kişinin FETÖ' ye yakın olup olmadığını bilmediğini, bu konuda herhangi bir duyum, haber almadığını, duymadığını ..."  şeklinde ifadelerde yer almıştı.

Şüpheli T.D. ise ifadesinde; “kendisinin 19 Mayıs ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve Hüseyin Kılıç Pansiyonu adı altında faaliyet gösteren bodrum dahil 5 katlı binayı 15/04/2016 tarihinde satın aldığını, binanın 19 Mayıs Sakarya Özel Eğitim, Basın Yayın Reklam Ticaret ve Sanayi A.Ş. adına kayıtlı olduğunu, kendisinin binayı satın almak için şirketin 3 ortağı olan M.K., T.Ç. ve M.A.'den tek pay olarak A.Ş. ve binayı 300.000 TL' ye satın aldığını, her ne kadar söz konusu şirkete ait 15/04/2016 tarihli karar defteri ve satış belgelerinde bu miktar 50.000 TL yazılmış ise de; kendisinin bu şirketi 300.000 TL' ye satın aldığını, 50.000 TL' sini peşin ödediğini, binanın atıl vaziyette olduğunu, içerisindeki eşyaların çoğunun kullanılamaz durumda olduğunu, kendisinin burayı tadilat yaparak apartman dairesine dönüştürmeyi ve satmayı planladığını, bu binadan 6 tane daire çıktığını, dairenin tanesinin 120-130 TL civarında satılabileceğini, yani yaptığının karlı bir ticaret olduğunu, kendisinin 50.000 TL' yi nakit olarak T.Ç.'ya verdiğini, kalan 250.000 TL için aralarında şifahen anlaştıklarını, tadilat işlerini bitirdikten sonra 250.000 TL' yi de ödemeyi düşündüğünü, resmi olarak şirketin T.Ç., M.K. ve M.A. üzerine kayıtlı olduğunu ve kendisinin de resmi olarak bu şahıslardan aldığını, kendisinin, şirketin Fetö/Pdy ye ait olduğunu bilmediğini, eğer bu örgüte ait ise devletin çok önceden bu bina size ait değil diyerek buna el koymasının gerektiğini düşündüğünü, 15 Temmuz'dan sonra ise 667 sayılı KHK ile şirketin kapatıldığını, binanın mülkiyetinin hazineye geçtiğini, olanlara anlam veremediğini, evinin basıldığını, arama yapıldığını, madem burasının örgüte ait olmasına rağmen devletin neden resmi olarak burayı kapatmadığını, 17-25 Aralık'tan sonra herkesin bunlarla ticaret yaptığını, söz konusu binayı almasını kendisine T.Ç.' nın söylediğini ve  ticaret olduğu için bu binayı satın aldığını, adaletin yerini bulmasını istediğini, beyan ettiği,” şeklinde yer alan ifadeye göre de değerinin altında bir satış bedeli gösterilmek istendiği anlaşılmaktadır.

GALİP ÖZTÜRK “FETÖ İMAMLARINA ARACILIK ETTİ” DEMİŞTİ

15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişim sonrası Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’ün sosyal medya hesabından, AK Partili eski Bakan Suat Kılıç’la ilgili yayınladığı, “Suat Kılıç fetö imamlarına para vermeme aracılık etmiştir. Ayrıca Samsun’da bir yurt yapımı için babasına para vermiştim” iddiaları kamuoyunda yankı bulmuştu.

Tweet linki; https://twitter.com/galip_ozturk/status/760943664268976128

SUAT KILIÇ’IN BABASININ EVİNE BASKIN YAPILDIĞI VE ARANDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

O dönem basına yansıyan haberlerdeki iddialara göre, eski Bakan Suat Kılıç’ın babası Hüseyin Kılıç’ın Samsun’un Atakum İlçesi’nde bulunan evinde dün KOM polisleri tarafından arama yapılmış, baba Hüseyin Kılıç gözaltına alınmış, evde bulunan bazı yazılı evraklara el konulmuş, aranma olayının gizli tutulmaya çalışılması ise dikkat çekmişti.

Haber Linki; https://odatv.com/eski-bakan-suat-kilicin-babaevine-polis-baskini-iddiasi-1708161200.html

SUAT KILIÇ’IN ABLASI FETÖ’DEN YARGILANIYOR

Bafra adliyesinde devam eden dava FETÖ/PDY (FETULLAHÇI SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ / PARALEL DEVLET YAPILANMASI) davası T.C. SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI tarafından 2017/2378 Soruşturma No, 2017/520 Esas No ve 2017/63 İddianame No ile görülmeye devam ediyor.

adminadmin