Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-04-2018 13:50   Güncelleme : 26-04-2018 14:00

Samsun büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna kim oturacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevinden istifa ederek AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı olmasının ardından Samsun, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kimin oturacağı soruna cevap aranmaya başladı.

Samsun büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna kim oturacak!

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğu için kulislerde üç isim öne çıkıyor.

Bu isimlerde ilki Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin olurken, bir iddiaya göre de Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak isim olarak olarak kulislerde konuşuluyor.

Diğer isim ise İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok.

Öte yandan bir internet sitesinde AK Parti Genel Merkezi’nin kimi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyorsunuz sorulu bir anket yaptırdı yönündeki haberlerin doğru olmadığı, yerel seçimlere kadar başkanlığı yürütecek ismi Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin seçeceği öğrenildi.

Büyükşehir Meclisi başkanını aritmetik çoğunluğa göre seçecek. Diğer parti adaylarının yansıra AK Parti Genel Merkezinin belirlediği aday AK Parti grubunun çıkardığı aday olarak seçime girecek. Aritmetik çoğunluk AK Parti’de olduğu için Samsun Büyükşehir Belediye koltuğuna AK Parti’nin adayı oturmuş olacak.

24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra yapılacak olan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisindeki başkanlık seçimlerine kadar başkanlık koltuğunda vekâleten Turan Çakır oturağı belirtildi.

adminadmin