Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-07-2019 12:05   Güncelleme : 04-07-2019 12:22

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı istifa etmekten vaz mı geçti!

Samsun Gerçek Taraf’ın haberinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı’nın görevden alınmasının üzerine yeni bir gelişme yaşandığı kaydedildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı istifa etmekten vaz mı geçti!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ekibinden olan Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından görevden alınmıştı.

HAKKINDA BİRÇOK İDDİA VARDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaptığı günden bugüne kadar hakkında birçok 'haksız imar kazancı' iddialarına muhatap olan Sefer Arlı, oğlunun şirketine birçok iş aldırdığı iddiası Samsun kamuoyunda bir çok kez yer almıştı.

GERİ DÖNDÜ

Başkan Mustafa Demir tarafından görevden alınan Sefer Arlı’nın büyükşehir belediyesine geri döndüğü öne sürüldü. Arlı’nın, oğlunun mali durumunu gerekçe göstererek düz mühendis olarak belediyeye tekrar geri döndüğü iddia edildi.

Öte yandan bir başka kaynağa göre ise Sefer Arlı’nın Samsun Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcılığından istifa ettiği ve mühendis olarak atanma talebi olduğu öğrenildi.

İKİZ KULELER, EŞ ÜZERİNE TESCİLLİ TAPU!..

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde görev yaptığı günden bugüne kadar hakkında birçok 'haksız imar kazancı' iddialarına muhatap olan Sefer Arlı, kurumun sırtında 'kambur' olmayı sürdürüyor. Sefer Arlı, halen tazeliğini koruyan ve kamuoyunda tartışılmaya devam eden İkiz Kuleler'deki hissedarlığının yanısıra, geçmişte de, Eğitim Araştırma Hastanesi'nin hemen yanındaki bir parsel için yaptığı 'imar kayırması' ile gündeme gelmişti. Söz konusu parsele ait tapunun eşinin üzerine tescil edildiğinin ispatlanması ise Sefer Arlı'nın başını iyice ağrıtmıştı. Sefer Arlı'nın, bu tarz imar uygulamalarını Samsun'un gelişime ve büyümeye açık bir çok bölgesinde tekrarladığı da uzun süre tartışılmıştı.

SAMULAŞ İLE OĞLU ARASINDAKİ TİCARET

Sefer Arlı'nın bugün de, başında bulunduğu SAMULAŞ şirketini 'aile şirketi'ne çevirdiği, bilinen ve tartışılan iddialar arasında. Arlı'nın, oğlunu, damadını bu şirkette istihdam ettiği yetmezmiş gibi, oğlunun dolaylı yoldan SAMULAŞ ile yaptığı ticari faaliyetler de büyük tepki çekiyor.

HER TAŞIN ALTINDA...

 Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hemen her akçeli işin muhatabı olduğu iddiaları her geçen gün Samsun kamuoyunda artarak konuşulan ve tartışılan Sefer Arlı'nın, hangi gizli gücün ya da gizli pazarlığı kendisini bu görevde tuttuğu ise merak konusu olmayı sürdürüyor.

Kaynaklar: Gerçek Taraf - Samsun Haber 

adminadmin