Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-11-2017 08:52   Güncelleme : 22-11-2017 09:11

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Ben yaptım Oldu’ mantığı

Ulaşım ana planından önce 70 otobüs alındı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Ben yaptım Oldu’ mantığı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 70 yeni otobüs alarak başlatmış olduğu kent ulaşımı ana planının güncellenmesi çalışmaları yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

'Ulaşım Anketleri' ve 'Trafik Sayımları' uygul  Anket, Trafik sayımı ve Ulaşım etütlerine yeni başlanan Samsun'da  Ana plan henüz yapılmamışken Toplu taşım araçlarının önceden alınmış olması ve hatların belirlenmesi;  İstim arkadan mı geliyor sorusuna neden oldu.

Metrobüse benzer büyüklükte bu araçların mevcut yol altyapısında ileride bir değişikliğe neden olması bir yana,  başka ulaşım taşıtları için de acaba  bir altyapı  hazırlığına mı girildi? 

ENDİŞE BÜYÜK!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen yakın tarihli bir haberde;  Samsun kentinin uzun dönemli yeni bir plan olması gereken  2032 projeksiyonlu  ana ulaşım planı için;  "revizyon" ve "güncelleme" yapıldığına dair beyanlarda uzmanlarca manidar karşılandı.

Daha öncesinde de Tekkeköy hattına metrobüs sisteminin planlandığı ama o dönemde gerçekleşemediği de biliniyor.

Haberde özetle şu ifadeler yer alıyordu.:

"Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 13 bin 500 hanenin ziyaret edileceğini, yaklaşık 35 bin kişi ile görüşülerek 'Konut Ulaşım Anketleri' yapılacağını, ayrıca yaklaşık 740 noktada 'Trafik Sayımları' gerçekleştirileceğini açıklayan Gürkan, şunları söyledi:

"Anket görevlileri hafta içi günlerde, aile fertlerinin evde bulunma ihtimalinin yüksek olduğu akşam 19.30-22.00 saatleri arasında seçilen konutları ziyaret ederek, o hanenin özellikleri ve hane halkının yolculuklarına ilişkin görüşmeler yapacaklardır. Ekim-aralık aylarında gerçekleştirilecek konut anketleri ile her kesimden hemşerimizin yolculuk özellikleri belirlenecek ve bu bilgiler Ulaşım Ana Planı çalışmalarının temelini oluşturacaktır. Ayrıca çeşitli yerleşimlerde yaya ve otopark kullanıcı anketleri gibi saha çalışmaları yapılacaktır. Tüm bu bilgi toplama çalışmalarından sonra kent cadde ve sokaklarının daha verimli kullanımı ve kentlilerin daha kısa sürede ve ekonomik olarak istedikleri noktalara kolayca ulaşabilmeleri için kısa ve uzun dönemli projeleri tanımlayan Ulaşım Ana Planı hazırlanacaktır.

Akşam saatlerinde örnek olarak seçilen ailelerin evlerine gelerek konutta yaşayanların yolculukları ile ilgili sorular soracak anket görevlilerine hemşerilerimizin ellerinden gelen kolaylığı göstererek sorulara doğru cevaplar vermesi kentimize daha iyi bir ulaşım ve toplu taşım hizmeti verilmesini sağlayacaktır. Ulaşım sorunları çözülmüş bir Samsun oluşturma çabalarımıza hemşerilerimizin destek olacağına inancımızla ilgi ve iş birliğinize şimdiden teşekkür ederiz."

Daire Başkanı Kadir Gürkan’ın başkanlığını yaptığı toplantıya UKOME Şube Müdür Vekili Taner Tolgay, Büyükşehir Ulaşım Ana Plan Ekibi, Samsun Ulaşım Ana Planı Danışmanı Erhan Öncü ve saha anket çalışmalarını yapacak olan firma yöneticileri katıldı." denmişti

adminadmin