Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-05-2019 08:59   Güncelleme : 25-05-2019 08:59

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Su zammı İstanbul seçimlerini baltalıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı yüzde 25 ve sayaç okuma ücretine yapılan yüzde 150 zamma tepkiler çığ gibi büyüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Su zammı İstanbul seçimlerini baltalıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarında yüzde 46 oranında indirime gitmesinin hemen ardından Samsun’da yapılan yüzde 25’lik zam tekrarlanacak olan İstanbul Belediye seçimlerini de AK Parti aleyhine etkilemeye başladı.

Sosyal medyada “İmamoğlu kazanamazsa İstanbul’da da olacağı budur” şeklindeki yorumlar, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı zora sokuyor.

İşte sosyal medyada Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin su zammının İstanbul seçimlerine yansımaları;

"Bugün göstermelik indirim yapanlar, dereyi geçtikten sonra yine bildiklerini okuyacak. Tıpkı Samsun'da yaptıkları gibi. Bunun bedelini vatandaşlarımız ödeyecek. Samsunluya yaşatılan, İstanbullu seçmene ders olsun!"

İstanbul'da Su Arıtma Dairesi Bşklığı görevini yürüten Mersinli Fatih Yıldız SASKİ Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti. Yıldız Samsun'un ekonomik ve sosyolojik yapısını bilmeden suya gelen %25 ve sayaç bakım ücretine gelen %150 zammı "zam değil tarife değişikliği olarak savundu”

“Seçim öncesi %15 indir, seçim sonrası %25 bindir. Birde üstüne üstlük zammı tarife değişikliği olarak savun. Sevgili İstanbullular Samsun'daki su zammını değerlendirin ona göre 23 Haziran'da seçiminizi yapın! Tercihiniz halkçı belediyecilikten tercihiniz İMAMOĞLU'ndan yana olsun”

“Su zammı kesinleşti, AKP'li Başkan açıklama olarak "Yoktan var etmek Allah’a mahsustur" dedi”

adminadmin