Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-11-2017 12:04   Güncelleme : 24-11-2017 12:36

​Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yedi yılda aldığı yedi kararın altısı yanlış!

Fakülte – Kurupelit Hattı Minibüsçüler Dernek Başkanı Mustafa Bircan, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada özellikle minibüsçülere karşı art niyetli yaklaştığını ve evine ekmek götürmek isteyenlerin işine engel olduğunu söyledi.

​Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yedi yılda  aldığı yedi kararın altısı yanlış!

7 KARARIN 6’SI MAHKEMELİK

Başkan Bircan, “Biz Samsun’un öz çocuğuyuz. Samsun’da yapılan yatırımların hepsini destekliyoruz. Raylı Sistem yapılmaya başlandığı günden buyana hiçbir şekilde Raylı Sisteme karşı durmadık. Samsun’da yapılan her iyi iş bizim hoşumuza gidiyor. Biz kötü niyetlere karşıyız. Ne raylı sistemin yolcusunu taşıyor nede korsan taşımacılık yapıyoruz. Bizimle yolculuk etmek isteyen yolcularımızı taşıyoruz. 7 yıldan bugüne kadar yaklaşık 7 tane karar alındı. Bu kararların 6 tanesinin yanlış alındığına dair mahkeme kararları var. Fakülteye yapılacak Raylı Sistemin ne kadar faydalı olacağını nelerle karşılaşacağımızı biliyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN NİYETİ “ARTNİYET”

Samsun’da taşımacılık sektörüne çok büyük haksızlıkların olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bircan, “Bunun en başında da 2000’li yıllarda özel halk otobüslerine oldu. Otobüsler özelleştirildikten sonra yaklaşık 6 yıl önce 41 otobüs aldı. Buna ilaveten 70 otobüs daha alarak özel halk otobüslerine büyük darbe vuruldu. Bu uygulamaya baktığımızda Samsun Büyükşehir Belediyesinde iyi niyet olmadığını ve taşımacılık sektörüne karşı yapılan art niyetli uygulamalar görmekteyiz. Binlerce kişi bu sektörden ekmek yiyor. Büyükşehir Belediyesi maalesef evine ekmek götürmek isteyenlerin işine engel oluyor” diye belirtti.

HALKIN ÖZGÜR KULLANIM ALANI KISITLANIYOR

Başkan Bircan, “Raylı Sistemin Fakülteye çalışmasına benim kadar kimse isteyemez. Fakat o insanların içinde ulaşım sektöründen ekmek yiyenlere karşı kin ve nefret var. Minibüsçülüğe Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Samsun halkının da ihtiyacı var. Sırf kendi düşünceleri doğrultusunda halkın gideceği yerleri kesmeye kimsenin hakkı yok. Bizim de bağlı olduğumuz kurumlar var. Bu kurumlar aracılığı ile alınan kararların yanlış olduğunu ortaya koyacağız” diye kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR SİLİNDİR GİBİ EZMEYE ÇALIŞIYOR

Başkan Bircan, “Büyükşehir Belediyesi taşımacılıkta çok büyük zarar ediyor. Geçmişte zarar ettiği gerekçesi ile otobüsleri özelleştirdi. Onları şimdi sanki bir silindir gibi ezmeye çalışıyor. Otobüsleri özelleştirdi fakat şimdi ise tekrardan tanesi 700 bin TL civarında olan otobüs aldı. O araçların günlük yakıtları bin TL. Bunun acısını Samsun halkı çekiyor. Bir gün Samsun halkının Büyükşehir Belediyesinin gözüne parmağı sokacağına inanıyorum. Otobüsler ne kadar toplu taşıma statüsüne giriyorsa minibüslerde aynı oranda toplu taşıma statüsüne girmektedir. Üniversiteye raylı sistem çıkmasının ardından otobüslerin de çıkacağı fakat minibüslerin çıkmasının engelleneceği belirtiliyor. Biz bunu asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

SAMSUN’UN BEL KEMİĞİNİ KIRDIRMAYIZ

Fakülte – Kurupelit Hattı Minibüsçüler Dernek Başkanı Mustafa Bircan, “Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’da hizmet veren minibüs ve dolmuş hatlarını ilk göreve geldiği günden bu yana köşeye sıkıştırmak ve ortadan kaldırmak için büyük çaba verdi ve hala da bunu vermekte. Samsun ulaşımını içinden çıkılmaz noktalara getirmekte. Bizleri o köşeden bu köşeye sürekli sürgün etmekte.  Olimpiyatlar nedeniyle kaldırılan kulübelerimizi daha sonradan verileceği ifade edildiği halde bile elimizden aldı. Minibüsçülük ve dolmuşçuluk kötü bir ulaşım sektörüdür diye yabancılar pazarının orada yer alan dolmuş hattı ve minibüsçülerin durağını dar bir noktada toplayarak bile bile hem halka hem de orada hizmet verenlere eziyet etmekte. Biz minibüsçüler ve dolmuş hatları olarak yüzlerce eve ekmek götürüyoruz. Samsun’un hem yük taşıyanı hem de sanayisini ayakta tutanıyız. Minibüs ve Dolmuş sistemini kaldırmayı amaçlamak demek Samsun’un bel kemiğini kırmak demek buna müsaade etmeyeceğiz” diye söyledi.

HABER: Gül Su GÜNDÜZ

adminadmin