Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-11-2018 09:08   Güncelleme : 29-11-2018 10:20

Samsun Büyükşehir'de tarihi gün, Binlerce işçide 'toplu sözleşme' sevinci

​Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 2 bini aşkın işçi için 'Toplu Sözleşme Töreni' düzenlendi. Başkan Zihni Şahin, salona omuzlarda ve "En büyük başkan bizim başkan", "Samsun seninle gurur duyuyor" sloganları arasında girdi.

Samsun Büyükşehir'de tarihi gün, Binlerce işçide 'toplu sözleşme' sevinci

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bugün ilk kez 'toplu sözleşme' heyecanı yaşandı. 2 bin 100 Büyükşehir çalışanı, düzenlenen toplu sözleşme ile sendikal haklarına kavuşurken işçiler Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i adeta bağrına bastı. Başkan Zihni Şahin, törenin düzenlediği salona omuzlarda ve "En büyük başkan bizim başkan", "Samsun seninle gurur duyuyor" sloganları arasında girdi.

İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN DOSTU BAŞKAN

Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda Toplu Sözleşmesi İmza Töreni'nin açılış konuşmasını yapan Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, "Bugün burada işçinin, emekçinin gücü önünde saygıyla eğiliyorum. Sayın Başkanımız Zihni Şahin daima bizimle oldu, onunla gurur duyuyoruz. İşçinin, emekçinin dostu Zihni başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'ZİHNİ BAŞKANIMIZI AYAKTA ALKIŞLIYORUM!..'

Daha sonra söz alan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise, sözlerine, "Bugün içimde az da olsa bir burukluk var" diyerek başladı. Nihat Yurdakul, "Biz emek örgütüyüz, siyasetçi değiliz. Siyasetle hiç bir bağımız yok, olmaz da. Sendikanın ırkı mezhebi, siyaseti olmaz. Sendikalar, insan odaklı olmalıdır. Zihni başkanımız sizi ayakta alkışlıyorum. Örgütlülük ve eğitim sendikacılık için çok önemli. Örgütlülüğün altına imza atan Zihni başkan, Allah herkese sizin gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bırakmayı nasip etsin" diye konuştu.

'KİM HAK EDİYORSA, ONU DESTEKLEYİN...'

Genel Başkan Yurdakul, işçilere ise, "Yıllardır belediyeyi de çalışma hayatını da biliyorum. Yürekten, samimiyetle söylüyorum, hak etmeyene hak etmediği hiç bir şeyi söylemem. Herkes şunu bilsin, siyasette yarın ne olacağını kimse kestiremez. Emeğin hakkını kim veriyorsa ona destek olacağız. Kim hak ediyorsa, partisine, boyuna posuna bakmadan destek verin" diye seslendi.

'SAMSUN, SENİNLE GURUR DUYUYOR' SLOGANLARI

Konuşmasını yapmak üzere anons edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, salonu tıklım tıklım dolduran işçilerin ayakta alkışları ve "Samsun seninle gurur duyuyor" sloganları ile kürsüye geldi. Konuşmasına, "Bayrağız biz, lekesiz temiziz / Ummanız biz okyanusuz deniziz / Türk oğluyuz, özde sözde eriz biz / Maziden geliriz, atiye doğru..." dörtlüğünü okuyarak başlayan Zihni Şahin, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında şunları söyledi:

'OPERASYONLARLA ÜLKENİN ÖNÜNÜ KESTİLER...'

"Terörle, siyasi ve ekonomik operasyonlarla ülkemizin önü kesilmek istendi. Halen bu yönde yapılan çalışmalar var. Elbette tüm bunlardan Büyükşehir Belediyesi'nin etkilenmemesi mümkün değil. Belki gönlümüzden geçeni sizlere yine veremedik ama belediyenin de yaşaması lazım. Belediye ne kadar güçlü olursa siz o kadar güçlü olursunuz, siz ne kadar güçlü olursanız belediye de o kadar güçlü olunur.

'SİYASİ BİR ADIM DEĞİL, İNSAN SEVGİSİ!..'

Çok şükür bugünlere geldik. Bana gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok duygulandı. Allah hepinizden razı olsun, sağolun. Yunu herkes iyi bilsin ki, beni yakından tanıyanlar iyi bilir, hayatım boyunrca her zaman insanları sevdim. Öğretmenlik, yöneticilik yaptık, yüzlerce tişi çalıştı yanımızda, kimse şikayetçi olarak ayrılmadı bizden. İşçiye, emekçiye ne kadar saygı duyarsan o da' sana o kadar hizmet eder. Yarın seçim var, diye siyaseten hiç bir adımı atmadım. Hakikaten insanları seviyoruz. Kimi insan çok para kazanır mutlu olur, ben ise insana ne kadar faydalı olursam o kadar mutlu olan bir kardeşinizim.

'UFAK İŞLERİN ADAMI OLMAYALIM...'

Sizler belediyenin dışarıda aynasısınız. Belediyeler hizmet yeridir. Belediyelere sahip çıkmanız sizlerin boynunuzun borcudur. Ufak işlerin adamı olmayalım, bir ve beraber olalım. Toplu sözleşmemizin sizler için, Samsun için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah'tan aileniz ile birlikte mutlu, sağlıklı yaşamanızı diliyorum."

 

adminadmin