Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-06-2019 15:07   Güncelleme : 18-06-2019 15:39

Samsun Büyükşehir'den Sosyal Risk Haritası

Samsun'da Büyükşehir Belediyesi, 'Sosyal Risk Haritası'nı çıkarttığı şehirde özellikle çocuklu kadınlara yönelik 'istihdam' sağlayacak bir projeye imza atıyor. Üsküdar Üniversitesi ile hazırlanan projeye OKA'dan destek sağlanacak.

Samsun Büyükşehir'den Sosyal Risk Haritası

'KADIN İSTİHDAMI' İÇİN SEFERBERLİK!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Çocuk Dostu Kadın Girişim Üssü Projesi’  eğitimlerine katılanlara belgeleri dağıtıldı. Şehrin 'Risk Haritası'nı çıkardıklarını, kadınlara yönelik istihdam sağlayacak bir projeyi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na(OKA) sunmak üzere oldukların belirten Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, "Kadınların iş hayatına atılmasını çok önemsiyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE ÖRNEK BİR MODEL

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Üsküdar Üniversitesi'nin Sosyal ve Bilimsel İş Birliği Protokolü kapsamında Türkiye’de örnek model olarak hayata geçirilen ‘Çocuk Dostu Kadın Girişim Üssü Projesi’, başarıyla yürütülürüyor.  Bu kapsamda Samsun'da düzenlenen 'Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi' ve 'Eğitici Eğitimi' eğitimlerine katılanların sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ'NDEN KONUKLAR

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Nebiye Yaşar ve İletişim Fakültesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Dinçer Atlı'nın da katıldığı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, kadınların iş hayatına atılmasını çok önemsediklerini belirtti.

SAMSUN'UN SOSYAL RİSK HARİTASI

Eğitimcilere teşekkür eden ve katılımcıları kutlayan Sefer Arlı, ayrıca şunları söyledi:

"Bu projenin özü, çocuklarımızı geçmişteki örf ve adetlerimize uygun olarak yetiştiren annelerine sosyal, kültürel eğitimler vermek ve böylece istihdam imkanı sağlamaktır. Bu amaçla her türlü projenin yazılımını ve içeriğini oluşturuyoruz. Avrupa Birliği hibelerinden, devletimizin öz kaynaklarımızdan faydalanarak, sosyal risk haritasını çıkarmış olduğumuz şehrimizde faaliyetlere başlayacağız. Bu risk haritasındaki olumsuzlukların giderilmesine yönelik Orta Karadeniz Ajansı'na(OKA) bir proje hazırlıyoruz. Proje sonucunda bu riskli bölgelerde çeşitli eğitimler ve iş alanları açmak suretiyle bu riski azaltma yoluna gideceğiz. Kadınların iş hayatına atılmasını çok önemli. Bugüne kadar kadın girişimcilik üssüne katılan 3 bin 347 kişi sertifika almaya hak kazandı" dedi.

adminadmin