Spor
Giriş Tarihi : 08-09-2016 15:04   Güncelleme : 08-09-2016 15:06

Samsun Canik Basket'ten Bir Transfer Daha

Samsun Canik Belediyespor, İstanbul Üniversitesi’nden Fatma Ata’yı kadrosuna katarak yerli oyuncu rotasyonunu güçlendirdi.

Samsun Canik Basket'ten Bir Transfer Daha

Samsun Haber - Geçtiğimiz sezonu tecrübe kazanmak için kiralık olarak gittiği Dostlukspor formasıyla geçiren Fatma Ata, altyapısından yetiştiği İstanbul Üniversitesi ile vedalaşarak Samsun Canik Belediyespor ile anlaşmaya vardı. 1996 doğumlu olan genç oyuncu Fatma Ata, 2014-2015 sezonunda BGD’nin Süper Lige yükselen kadrosunda yer almış ve 6,9 sayı, 2,5 ribaunt ve 1,5 asist ortalaması yakalamıştı.

Fatma Ata’nın transferiyle ilgili görüşlerini açıklayan Samsun Canik Belediyespor Kulüp Başkanı Ercan Bayrak, "Bu sezon yerli rotasyonunda genç Türklere ağırlık verdiklerini belirtti. Fenerbahçe’nin genç yeteneği Hülya Çoklar, Edirnespor’dan Sena Aral, İstanbul Üniversitesi ile çok iyi bir sezon geçiren Miray Şahin’i transfer ettik. Bunun son halkası Fatma Ata oldu. Bu dört oyuncunun yaş ortalaması 21’in altında. Bu oyunculara tecrübesiyle Tuğba Taşçı kaptanlık ve önderlik edecek, koçumuz Mehmet Can Öztürk de genç yeteneklerin potansiyelini sahaya yansıtmaya çalışacak. Yabancı oyuncularımızla birlikte güzel bir harman yaratıp, üç kulvarda birden taraftarımızı basketbola doyuracağız" dedi.  

Fatma Ata ise, Canik Belediyespor’a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ve  basketbol yaşamında yeni bir sayfa açtığını söyledi. İlk kez İstanbul dışında bir kulüpte basketbol oynayacağı için 2016-2017 sezonunun kendisi için de önemli bir sınav olduğunu belirten Ata, "Dört yabancının olduğu ligde Türk rotasyonundan pay alıp kendimi daha üst seviyeye taşımak basketbol felsefem olacaktır" dedi.

adminadmin