Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-02-2019 09:21   Güncelleme : 14-02-2019 09:21

Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi Kara Kıtaya Işık Oldu

Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi Kara Kıtaya Işık Oldu

Samsun Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ‘Fındık Fındık Olalı Böyle Değerlenmedi’ - Veren elin, gören gözüm olsun’ sloganıyla düzenlenen İyilik Projesi ile Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri,  bir Batı Afrika ülkesi olan Mali’de 50 kişiye umut ışığı oldu.

Afrika’da genç yaştaki hastaların yoğunluğu dikkat çekici düzeyde olmakla birlikte tedaviye erişememekten kaynaklı oldukça ileri vakalara rastlanabiliyor. Bölgede yetersiz ve kötü beslenme ile yoğun güneş ışınlarının neden olduğu katarakta bağlı körlük vakaları oldukça yaygın. Siyasi istikrarsızlık, iç çatışmalar ve kıtlıkla mücadele eden Afrika ülkelerinde insanların büyük çoğunluğu ömürleri boyunca belki hiç doktor yüzü görmüyor. Katarakt hastaları da ülkede sınırlı sayıda bulunan göz doktorlarına ya hiç ulaşamıyor ya da ameliyatların maddi boyutunu karşılayamıyor.

Proje kapsamında okul idaresi öğrencilerle iş birliği yaparak bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındık üzerinden bir kampanya başlattı. Kampanyaya büyük destek veren öğrenciler tarafından 1785 kg fındık toplandı.  Toplanan bu fındıklar satılarak elde edilen 25.000 tl Mali’de katarakt hastalığından dolayı göremeyen çocuk ve yetişkin 50 kişinin ameliyatında kullanılmak üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Çarşamba Temsilcisi Resul Balcı’ya teslim edildi.

Kampanya ile ilgili konuşan Okul Müdürü Sezai DİKMEN şöyle dedi:

Okulumuzun ve öğrencilerimizin bu iyilik hareketi yolculuğunda bizleri destekleyen okul-aile birliğimize, velilerimize, tüm öğretmenlerimize kara kıtanın şifa eli bekleyen mazlumları adına şükranlarımızı sunarız.

 

adminadmin