Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-10-2016 12:11   Güncelleme : 28-10-2016 12:11

Samsun Çarşamba Hava Limanı 3 Ay Kapatılmamalı

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Uluslararası Samsun-Çarşamba Hava Limanı'nın 3 ay boyunca kapalı kalacağı duyumlarını eleştirerek "Bu durum Samsun'a ciddi anlamda zarar verecektir" dedi.

Samsun Çarşamba Hava Limanı 3 Ay Kapatılmamalı

Samsun Haber - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yapılacak bakım nedeniyle Uluslararası Samsun-Çarşamba Havaalanı'nın 3 ay kapalı olacağı iddialarını değerlendirdi.

1 Mart - 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak tadilat çalışmaları nedeniyle havaalanının kapatılacağı yönünde yapılan haberlerin ardından yazılı bir açıklama yapan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, "Yıllık 2 milyon yolcu ile bölgenin en büyük havaalanları arasına giren Samsun Çarşamba Havaalanı'nın kapatılacak olması başta turizm işletmeleri olmak üzere iş dünyasına da büyük sekte vuracaktır. Özellikle Turizm sezonunda Samsun gibi turizm sektöründe maalesef hak ettiği yeri bir türlü alamamış Samsunumuz için büyük bir kayıp olacaktır. Bu karar gözden geçirilip alternatif çözümler üretilmezse Bölge ekonomisine büyük zarar vereceğini düşündüğümüz bu tadilat çalışmasının özellikle yaz dönemine getirilmesi ise madinar karşılanmıştır. Yapılacak olan çalışmanın yaz sezonuna denk gelmesi bu anlamda tam bir yıkım olacak Samsun Turizmini bitme noktasına getireceği gerçeği de görmezden gelinemez.

Samsun'a gelecek yolcuların yaşanan sıkıntı nedeniyle Ordu veya Amasya ilinde bulunan havaalanlarına inecek olması ekonomik anlamda büyük mağduriyetler doğuracağına dikkat çeken Tekin, "Havalanında yapılacak olan tadilata karşı değiliz. Ancak tadilat öncesinde teknik açıdan doğru ve mantıklı alternatiflerin düşünülmesi ve çalışmalara öyle başlanması gerektiği kanaatindeyim.

Tadilatın yaz sezonu yerine kış sezonunda yapılması başlıca alınması gereken bir karar olabilirdi. Aynı zamanda öncelikle yeni pist yapmak veya bozuk olan 750 metrekarelik kısmın kapatılarak kalan 25 bin metrekarelik bölümünde havayolu ulaşımının devam ettirilmesi gibi çözümlerinde düşünülmesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.

Samsun'da yıllardır bu tür önemli kararların tek elden alındığını ve şehrin dinamiklerinin fikirlerinin alınmamasının da üzücü bir durum olduğunu ifade eden Tekin, "Özellikle bu ve buna benzer kararlar genelde tek elden alınıyor ve bizlerde dahil tüm kamuoyu daha sonradan haberdar oluyor. İlimizde yapılacak olan bu denli önemli çalışmaların kararları alınırken siyasi partilerin ve STK'ların da görüşlerinin alınması ve ortak aklın işletilmesi Samsun için daha faydalı olacaktır.Bu ve benzeri sebeplerle çok önemli olumsuzluklar doğurması muhtemel bu karardan acilen vazgeçilmesi Samsunumuz için hayati önem taşımaktadır" dedi

adminadmin