Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-12-2018 09:10   Güncelleme : 25-12-2018 09:10

Samsun Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda Gözetmensiz sınav uygulaması!

Samsun Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda Gözetmensiz sınav uygulaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, katıldığı bir programda dile getirdiği ‘gözetimsiz sınav’ uygulaması, Samsun'un Çarşamba ilçesi Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda da gerçekleştirildi.

Bakan Selçuk'un çağrısı üzerine yakın zamanda ülkemizin çeşitli illerinde gerçekleştirilmekte olan uygulama Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda da "Biz size güveniyor ve inanıyoruz" temasıyla başlatıldı.

Uygulama kapsamında okulda öğrenim gören yedinci sınıf öğrencilerinin tamamı aynı anda okulun sınav salonunda başlarında gözetmen ve öğretmen olmadan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinden ortak sınava alındı.

Okul Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Zümresi öğretmenleri uygulamayla ilgili şunları söyledi; “Bakanımız Ziya Selçuk'un, ‘Biz hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın 'gözetimsiz sınav yapıyoruz' desin, isterim ki bir başka okul eleştirel düşüncenin örneği olsun" sözlerini hatırlatarak, "Biz öğrencilere derslerimizde doğru ve dürüst olmaktan, haksızlık yapmamaktan bahsediyoruz.

Öğrencilerimizin öğretmeye gayret ettiğimiz davranışları sergilemeleri ve vicdanlarıyla baş başa kaldıkları o anlarda kendilerine hâkim olabilmelerini deneyimlemelerini sağlayarak uygulamalı olarak dürüstlüğü göstersinler istedik. Genel olarak olumlu sonuçlar doğurduğunu düşündüğümüz uygulamada bizlere destek olan okul idaresine özellikle de okul müdürümüz Ömer Faruk Kahraman'a teşekkür ederiz."

adminadmin