Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-01-2019 10:44   Güncelleme : 04-01-2019 10:44

Samsun Çarşamba’da görev yapan Dilek öğretmene Küresel Öğretmen Ödülü veren Varkey Gems Vakfı nedir!

Samsun Çarşamba’da görev yapan Dilek öğretmene Küresel Öğretmen Ödülü veren Varkey Gems Vakfı nedir!

Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu’nda görev yaparken uluslararası bir vakıf tarafından 2014 yılında ’Dünyanın en iyi 50 öğretmeni’ arasında gösterilen ilk Türk öğretmen Dilek Livaneli şimdi de resmi konuşmacı olarak Avrupa Parlamentosu’na davet edildi.

Peki, Dilek öğretmene Küresel Öğretmen Ödülü kapsamında ’En iyi 50 Öğretmen’ ödülünü veren Varkey Gems Vakfı nasıl bir vakıftır.

HİNT asıllı iş insanı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurulan Varkey Gems Vakfı’nın  onursal başkanlığını ABD eski başkanlarından Bill Clinton üstleniyor.

Varkey Vakfı, başlangıçta Varkey GEMS Vakfı, yoksul çocuklar için eğitim standartlarını geliştirmeye odaklanan küresel bir yardım kuruluşu olarak kuruldu.

2010 yılında, dünyanın en büyük anaokulu-sınıf-12 okul işletmecisi olan GEMS Education'ın kurucusu ve başkanı olan Hintli işadamı Sunny Varkey tarafından kurulan Vakfın ana odak noktaları, gelişmekte olan ülkelerde on binlerce öğretmen ve müdürü eğiterek küresel öğretmen kapasitesini arttırmak; çeşitli program ve projelerle eğitime erişimin sağlanması; ve dünya çapındaki eğitim politikalarının geliştirilmesine yardımcı olabilecek araştırmaların yapılmasını ve yürütülmesini savunuyor.

Varkey Vakfı, UNESCO, UNICEF ve Clinton Global Initiative dahil olmak üzere çeşitli küresel organizasyonlarla ortaklık kurdu.

2013 yılında, dünyanın eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yıllık bir eğitim zirvesi olan Global Eğitim ve Beceri Forumu'nu başlattı.

Dünya çapındaki öğretmenlerin kamu durumunu analiz ettikten sonra, 2014 yılında, yaygın bir etkisi olan öncü bir öğretmene 1 milyon dolarlık ödül kazanan yıllık Global Öğretmen Ödülü'nü başlattı.

Vakfın resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde, 2017 yılı sonu itibariyle Varkey Vakfı’nın sekiz ülkede sekiz projeye destek verdi, yaklaşık 900 öğretmen ve okula eğitim verdi ve 10.000'den fazla öğrenciye ulaştığı belirtiliyor.

Merkezi İngiltere’de olan vakfının, 2019 Küresel Öğretmen Ödülü için En İyi 50 Finalisti geçen ay açıklandı.

En iyi 50 kısa listedeki öğretmen, bir Ödül Komitesi tarafından on finalist öğretmene daraltılarak,  Şubat 2019'da açıklanacak.

Kazanan, daha sonra Küresel Öğretmen Ödül Akademisi tarafından bu on finalist arasından seçilecek.

On finalistin tümü, kazanan kişinin sahnede canlı olarak ilan edileceği 24 Mart Pazar günü Küresel Eğitim ve Beceriler Forumu'ndaki (GESF) Ödül töreni için Dubai'ye davet edilecek.

adminadmin