Gündem
Giriş Tarihi : 13-01-2020 10:12   Güncelleme : 13-01-2020 10:12

Samsun City Mall Avm’ye Protokolsüz Açılış!

Samsun City Mall AVM’nin açılışına protokol ilgi göstermedi.

Samsun City Mall Avm’ye Protokolsüz Açılış!

TRAFİK KİTLENDİ

Açılışa Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci bile katılmadı.

Açılış öncesinde usülsüz olduğu gerekçesiyle Samsun gündeminde geniş yer bulan City Mall AVM Samsun'un Atakum ilçesi'nde kültür alanı Büyükşehir Belediyesi meclisinde alınan kararla ticaret alanına çevrilerek inşa edilen City Mall Alışveriş Merkezi ile ilgili en son Mimarlar Odası'nın açtığı davada, Samsun 2. İdare Mahkemesi, AVM'nin ruhsatını iptal etmişti.

Mahkeme, verdiği kararla Atakum Belediyesi tarafından 20 Temmuz 2018 tarihinde AVM'ye verilen ofis ve işyeri ruhsatının yürütmesini durdurdu. Alışveriş merkezi ruhsatı verme yetkisi Büyükşehir Belediyesi'nde bulunurken, mahkeme ilçe belediyesi tarafından verilen ofiş ve işyeri ruhsatını iptal etti. Söz konusu bölgeyi de ilgilendiren İmar Revizyon Planı'ın bir bölümü de mahkeme kararı ile daha önce iptal edilmişti.

HUKUKSUZ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Mahkeme kararı olmasına rağmen hukuksuz bir şekilde açılış gerçekleştren City Mall AVM için CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Orada iki sorun var. Hem iş merkezinin kendisi hem de yanına yaptığı küçük bina. Bu küçük bina tümüyle hukuk dışı. 'Ben bu şehre meydan okuyorum' demenin Türkçesi. Orada çok kararlı duruyoruz. Herkes duysun, yıkım kararı verdik, para cezası verdik” açıklamasını yapmıştı.

BAŞKANIN EŞİ ORTAĞI ÇIKTI

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin eşi Avukat Gülay Deveci, AVM'yi işletmek üzere kurulan şirketin kurucusu çıktı. City Mall AVM'nin kuruluşunun yapıldığı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ortaya çıktı.

BAŞKAN DEVECİ'NİN ARAZİSİ ÇIKMIŞTI

Atakum Belediye Başkanı Avukat Cemil Deveci, yerel seçimler öncesinde verdiği mal beyanında City Mall AVM'nin bulunduğu Atakum ilçesi 8425 ada 9 nolu parsel üzerinde arazisi olduğu ortaya çıkmıştı. Deveci, daha sonraki süreçte AVM yerleşkesi içerisine kaçak yapıldığı öne sürülen yapıyı yıkacağını söylemiş, işadamı Çelik ise yapının kayıtlı olduğunu yapı kayıt belgesi aldıklarını açıklamıştı. Başkan Deveci, son açıklamasında ise AVM'nin bu haliyle açılamayacağını duyurmuştu.

TRAFİK KEŞMEKEŞİ

Bütün hukuksuzluklara rağmen dün açılışı gerçekleştirilen City Mall AVM, ilçede trafiği kitledi. AVM’nin hemen üst tarafından bulunan Medical Park Hastanesi’nin oluşturduğu trafik ve City Mall AVM’nin oluşturduğu trafik ile birleşince ilçede hayat durma noktasına geldi. Atatürk Bulvarı ve Alparslan Bulvarı’nda araçlar mahsur kaldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN