Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2017 14:54   Güncelleme : 26-03-2017 14:54

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Aydınlık Gazetesine Yalanlama!

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu, Aydınlık Gazetesi’nin haberini yalanlayan bir açıklama yaptı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Aydınlık Gazetesine Yalanlama!

Açıklamada, “FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçlarının şüphelisi olan şahsın olası yurt dışına kaçması ile ilgili bir soruşturma yapılmadığı gibi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK’un ifadesinin alınması da söz konusu değildir” denildi. 

Açıklama şöyle;

BASIN AÇIKLAMASI  

26 Mart 2017 tarihli Aydınlık Gazetesinde yer alan “Adil ÖKSÜZ’ü AKP’li Vekil Kaçırdı” başlıklı haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına İhtiyaç duyulmuştur.  

Söz konusu gazetede yer alan haberdeki “Adil ÖKSÜZ’ün Samsun’dan yurt dışına kaçtığı, bu kaçışa Samsun Milletvekili Fuat KÖKTAŞ ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK’un yardım ettikleri, yine Erdoğan TOK’un bu konuda Başsavcılığımızca ifadesinin alındığı, mobese görüntülerinin bulunduğu” şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.  

Cumhuriyet Başsavcılığımızca doğrudan veya başka yer Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile Adil ÖKSÜZ isimli darbe teşebbüsüne iştirak ve FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçlarının şüphelisi olan şahsın olası yurt dışına kaçması ile ilgili bir soruşturma yapılmadığı gibi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK’un ifadesinin alınması da söz konusu değildir.  

Bu konuda Başsavcılığımızca yapılmış adli bir işlem yoktur,  mobese kaydı ve buna dair bir görüntü de bulunmamaktadır.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

Recep YAZGANRecep YAZGAN