Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-05-2017 11:39   Güncelleme : 29-05-2017 11:39

Samsun’ Da “Eğitimin Yıldızları” Ödüllendirildi

Samsun da okullarda eğitim öğretim kalitesini artırmak. Farklı uygulamaları teşvik ederek; öğrencilerin ve Samsun’ un gelişimine katkıda bulunmak amacıyla uygulanan Eğitimin Yıldızları Projesinin bu yıl 3. sü düzenlendi.

Samsun’ Da “Eğitimin Yıldızları” Ödüllendirildi

Anadolu Eğitim ve Sosyal Vakfı sponsorluğunda Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitimin Yıldızları projesi, yenilikçi uygulamaları eğitim sistemine kazandırmayı, öğrenci ve öğretmenlerimize daha iyi eğitim ve öğretim imkânları sunmayı, 2023 Türkiye vizyonunun gerektirdiği hedefleri yakalamayı amaçlıyor.

Okullardaki başarılı projelerin, başarılı olan öğrenci ve onlara destek olan öğretmenlerimizin motivasyonlarını arttırarak, başarılarının devamını sağlamak üzere ödüllendirilmesi hedefleniyor.

Bu yıl 3. Sü düzenlenen projeye toplam 376 başvuru yapıldı. 18 Kategoride ödüle layık görülenler ödüllerini, düzenlenen ödül töreni ile aldılar.

Ödül Töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN, “Hepimizin tek bir amacı var, öğrencilerimiz. Onların en iyi eğitimi almaları, kendi potansiyellerini kullanıp geliştirebilmeleri. Millî manevi değerler zemininde 21. yüzyıl becerilerine ulaşmaları, bedenen sağlıklı ve mutlu bireyler olmaları. Kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılmaları. Onların kendisini iyi ve doğru şekilde ifade edebilen, en az bir yabancı dilde iletişim kurabilen, özgüven sahibi, estetik beğenisi gelişmiş, üretime ve girişime dönük bireyler olmalarını arzu ediyoruz.

Okulun niteliğini ve performansını geliştirebilmek, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını sürekli kılabilmek için ise ÖDÜLLENDİRME önemli bir süreçtir.

Bunun için eğitimde model teşkil edecek örnek çalışmalar hazırlamak, uygulamak ve bunu bütün ilgililerle paylaşmak adına “Eğitim Yıldızları” adlı proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 3 yıldır yürütülmektedir. Eğitimin Yıldızları projesi ile eğitimde uygulanan örnek çalışmaları; yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda paylaşmak, yaygınlaştırmak ve okul kültürüne dinamiklik kazandırmayı amaçladık.

Eğitimin yıldızı olmak için bu yıl 376 başvuru arasından seçim yapmakta çok zorlandık. Bizim için her kurumumuz birer yıldız. Ancak proje bize bir tane seçim yapmamızı söylüyordu. Bizde 18 Kategoride Samsun Eğitim yıldızlarını seçtik. Projenin hazırlanmasında ve organizasyonunda görev alan AR-GE ekibimize, hazırladıkları projeler ile Samsun eğitimine önemli katkı sağlayan öğretmenlerimize özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Eğitimde başarı için Sivil toplum kuruluşlarının eğitim içinde aktif katılımı çok önemlidir. Samsunda eğitimin niteliği için yaptığımız birçok faaliyette yanımızda olan Anadolu Vakfına, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven’e ve Anadolu Vakfı Sosyal Yardım Vakfı Pazarlama ve Proje Müdürü Nil Çeltek’e ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eğitimin Yıldızları Projesinde Yılın Eğitim Gönüllüsü Ödülü  Köksal ERSAYIN’ a, Yılın Duyarlı Öğretmeni  Derya  ÖZCAN -Atakum Nene Hatun Anaokulu, Yılın Duyarlı Velisi Sarah Taha ABDÜLKAREEM- Atakum Halide Edip Adıvar  Anaokulu  Yılın Duyarlı Çalışanı  Mahir KAVUN -İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yılın Duyarlı Öğrencisi Kader ÇOTUR- Bafra Atatürk Ortaokulu, Yılın Duyarlı Okul - Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi Yılın Eğitim Ortamı İlkadım Kazım Orbay İlkokulu, Yılın Eğitim Uygulaması  İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yılın Sanat Okulu İlkadım  Çatalarmut İlkokulu, Yılın Spor Okulu, İlkadım  Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, Yılın Sosyal Proje Okulu  İlkadım  Samsun Anadolu Lisesi, Yılın Proje Okulu Atakum  Halide Edip  Adıvar Anaokulu, Yılın Çevreci Okulu Atakum  Seyfi Demirsoy Ortaokulu, Yılın Bilim Okulu Canik  Canik İMKB Anadolu Lisesi, Yılın Akademik Okul -Bafra  Evrenuşağı Ortaokulu Eğitim Gönüllüsü Kurumsal, Yılın Veli Uygulaması Havza Ortaklar İlkokulu, Yılın Okulu İlkadım İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verildi.

Ödül Törenine, İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun ESEN, İlkadım Kaymakamı Turan ATLAMAZ, Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, Proje Koordinatörü Nil ÇELTEK, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican USTA, İl ve İlçe Eğitim Yöneticileri, Okul Müdürleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN