Spor
Giriş Tarihi : 25-07-2017 11:51   Güncelleme : 25-07-2017 11:51

Samsun Deaflympics 2017’de Karateden 4 Madalya

24 kişilik kalabalık bir kafileyle Samsun’da düzenlenen Deaflympics 2017’ye katılan Karate Milli Takımı ilk gün 4 madalya kazanırken, aileler çocuklarını tribünden destekledi.

Samsun Deaflympics 2017’de Karateden 4 Madalya

Türkiye, karate müsabakalarının ilk gününü, 2’si gümüş, 2’si bronz olmak üzere 4 madalya ile kapattı. Burak Mert Can, Fatih Çiçek ve Mehmet Ali Sapmaz madalya kazanan karateciler olurken Sena Saime Sönmez, Kader Işık ve Melek Morgil rakiplerine elendi. Sporcular tatamide ter dökerken aileleri de tribünde aynı heyecanı yaşadı.

“4 AYDIR ARALIKSIZ ÇALIŞIYORLAR”

Katada gümüş, kumitede bronz madalya kazanan Burak Mert Can’ı annesi ve babası tribünde yalnız bırakmadı. Oğlunun kazandığı iki madalya sonrası baba İhsan Can, “Duygularımız anlatılacak gibi değil. Çok mutluyuz, gururluyuz. 4 aydır aralıksız çalışıyorlar. Hocaları gece gündüz demeden morallerini düzeltmek için ellerinden geleni yaptı. Başarının bir sahibi de onlar” ifadelerini kullandı.

“VATANIM ADINA ÇOK SEVİNÇLİYİM”

Katada bronz madalya kazanan Fatih Çiçek’in babası Kenan Çiçek de, büyük bir gurur yaşadı. Çiçek, “Oğlumun burada üçüncü olması beni çok duygulandırdı. Ülkem adına, vatanım adına çok sevinçliyim. Allah herkese bu gururu nasip etsin” sözleriyle hislerini anlattı.

“MEHMET ALİ’NİN CANI SAĞOLSUN”

Mehmet Ali Sapmaz, kumite finalinde altına giderken sakatlanarak büyük bir talihsizlik yaşadı ve gümüş madalya ile yetindi. Amcası ve aynı zamanda da hocası olan Mehmet Sapmaz, “Normalde Mehmet Ali’nin şu anda birincilik madalyasını takması gerekiyordu ama bir talihsizlik oldu, canı sağolsun. Biz onunla gurur duyuyoruz. Hatay halkı olarak da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIM”

Kader Işık ve Sena Saime Sönmez katada, Melek Morgil ise kumitede yarıştı ancak madalya alamadılar. Kader Işık’ın annesi Arzu Işık, kızının elenmesine rağmen gururlu olduğunu söylerken, “Biz çok mutluyuz. Kazansa da kaybetse de ben çok gurur duyuyorum. Her zaman onların yanındayım. Kaybetmek ve kazanmak hiç önemli değil. Önemli olan buralarda bulunmak” sözleriyle kızını teselli etti.

MORGİL AİLESİNİN HEDEFİ BİR SONRAKİ OLİMPİYAT

Melek Morgil’in babası Köksal Yüksel Morgil de işitme engelli. Baba Morgil, maç bitiminde bir sonraki olimpiyatı hedef gösterirken, “Karetede çalışırsınız, tekniğe uyarsınız ama belli olmaz, kaybedebilirsiniz. İyi olsa da bir türlü kazanamayan sporcular var. Üzgünüm ama 4 yıl sonra tekrar olimpiyatlar var” ifadelerini kullandı.

“SENA BENİM YAŞAM KAYNAĞIM”

Sena Saime Sönmez’in annesi Hatice Sönmez ise duygularına hakim olamadı. İstanbul’dan kızını izlemeye gelen Anne Sönmez, “Buraya kadar gelip mücadele etmesi benim için unutulmaz bir şey. Çok mutluyum, duygularımı anlatamam. Sena için her şeyi yaptım, o benim yaşam kaynağım. O ne isterse yaparım” dedi.

Karatede mücadeleler 26 Temmuz’da sona erecek.

adminadmin