Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-09-2016 13:06   Güncelleme : 22-09-2016 16:35

Samsun Doğal Yaşamı Koruma Derneğinden Basın Açıklaması

1980 yılında Samsun’da kurulan Samsun Doğal Yaşamı Koruma Derneği tarafından basın ile tanışma toplantısı düzenlendi.

Samsun Doğal Yaşamı Koruma Derneğinden Basın Açıklaması

Samsun Haber - Toplantıda konuşan Samsun Doğal Yaşamı Koruma Derneği Başkanı Mustafa Eyüpoğlu, derneğin bundan sonra izleyeceği yolu anlattı.

Eyüpoğlu, “muhafazakâr bir dernek olduklarını ve Samsun’da kamu yararına faaliyet gösteren 5 dernekten birisi biziz.

Samsun 2 bin 11 dernek ile Türkiye’nin en çok dernek sayısına sahip 3’üncü ili. Ancak bu kadar dernekten sadece beşi kamu yararına faaliyet gösteriyor.

Dernek ve Vakıflar ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden birisi. Türkiye bütününde ilk üçte yer alsak da, bu sayı Avrupa’nın oldukça gerisinde!

Ayrıca Avrupa’da bulunan derneklerin neredeyse tamamına yakını kamu yararına faaliyet gösteriyorlar.

Taner Yılmaz,  Samsun Doğayı Koruma Derneği 1980 yılında Samsun'da kuruldu.  02.08.1994  94/5936 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan dernek kapsamına alındı.

Bundan sonra her ay düzenli olarak basın mensupları ile bir araya geleceklerini ve düzenli bilgilendirme yapacağız.”

Özellikle Gezi Parkı olaylarından sonra derneğin uyumaya geçtiğini bunun nedeni olarak ise yanlış anlaşılmak istemediklerini de sözlerine ekledi.

Eyüpoğlu,” dernekler siyaset üstü olduklarını ve bütün partilere eşit mesafede olacaklarını kaydetti.

Özellikle bürokraside rant ve çıkar meselesinden dolayı bizleri ve açıklamalarımızı dikkate almıyorlar.

Bizler bunun olmaması için uğraşacağız.

Tekkeköy’de bulunan fabrikaların hava kirliliğine neden olduğunu ve Samsun’un verimli tarım arazilerinin bu fabrikalar yüzünden çoraklaştığını ekleyen Eyüpoğlu, şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Hava Kalitesi İzleme Sistemine bakın Tekkeköy’de havanın temiz olduğunu söylüyor. Bu nasıl oluyor anlayamıyoruz. Burada rant gözlendiği apaçık ortada.

Valilik bünyesinde ise Çevre Etki Değerlendirilmesi (ÇED) komisyonlarına biz dernekleri bünyelerine almıyorlar. Buradan bürokraside yer alan bürokratlara sesleniyoruz. Bizleri artık dikkate alın!

Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) asli görevleri arasında halk ile bürokrasi arasında bir köprü olduğunu ancak Türkiye’de özellikle Samsun’da valilik bünyesindeki komisyonların birçoğunda Sivil Toplum Kuruluşlarının yer almıyor”, dedi.

 

 

 

adminadmin