Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-01-2020 09:43   Güncelleme : 16-01-2020 09:43

Samsun DOSTDER’de görev değişimi!

Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DOSTDER) 4 Ocak 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Yeni yönetim kurulu 6 Ocak 2020 Pazartesi günü ilk toplantısını yaparak, DOSTDER Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İsmail UYAN’ı seçti.

Samsun DOSTDER’de görev değişimi!

Başkanlığı Mehmet Akif DEMİR’den devralan İsmail Uyan yaptığı ilk açıklamada DOSTDER’in kuruluşundan başlayarak “hak, adalet, özgürlük” ilkelerini esas alan, sorumluluk bilinci ile insanları kucaklamayı ve bu kapsamda çalışmalar yapmayı kendisine şiar edinmiş bir dernek olduğunun altını çizdi. İsmail UYAN konuşmasına şöyle devam etti:

5.Olağan Genel Kurulumuzun başta bizler olmak üzere tüm insanlığın barış ve huzuruna ve geleceğe umutla bakmasına vesile olmasını diliyoruz. Coğrafyamızda, psikolojik baskının zirve yaptığı, “28 Şubat Post Modern Darbesi”nin devamı olarak askeri vesayetin ağırlığının üzerimizden gitmediği bir dönem olan 2000’li yılların ilk çeyreğinden itibaren, yaşadığımız coğrafyanın ve insanlığın derdi ile zihnini yoran ve herhangi bir gruba angaje olmamış, fikri hür, vicdanı hür,  liyakatli dostlarımızla beraberce yaptığımız istişareler sonucunda “Toplumun tüm sorunlarıyla ilgili olarak araştırmalar yapmak, çözümler üretmek, toplumsal kalkınmayı sağlamak, insan hakları ve hürriyetleri, güvenlik, eğitim, kültür, spor, turizm, sanat, tarih, sosyal yardımlaşma konularında projeler üretmek ve uygulamak ve bireyin yaşam seviyesi yükseltilerek ve insan haklarını zedeleyen, sosyal, kültürel, fiili ve hukuki engeller kaldırılarak sosyal adalete ve toplumsal barışa katkıda bulunmak” amacıyla 28 Şubat 2005 tarihinde kuruluşunu ilan eden derneğimiz; kuruluşundan bu yana hiçbir kurum, kuruluş ya da gruba mensubiyet oluşturmadan, hak, adalet, özgürlük ilkelerini esas alarak, sorumluluk bilinci ile tüm Müslümanları ve insanları kucaklamayı ve bu kapsamda çalışmalar yapmayı kendisine şiar edinmiştir.

AYRILMAYA DEĞİL BİRLİKTE HAREKET ETMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Bugün coğrafyamızda ve Müslümanların yaşadığı tüm bölgelerde meydana gelen olaylar; birbirimizi ötekileştiren değil kucaklayan, empati yapabilen bir iradenin ve ahlakın yeryüzüne hakim olmasına ne kadar ihtiyacımız olduğunu göstermektedir.

REHBERİMİZ KUR’AN, ÖRNEĞİMİZ VE ÖNDERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V)

DOSTDER, kurulduğu günden bu yana içinde bulunduğumuz dünyaya, hayatımıza ve gelecek nesillerin tercihlerine hak ve adaletin, ahlakın hâkim olması adına; başta kutsal kitabımız

Kur’an-ı Kerim’in anlaşılması ve hayata hâkim kılınması, rehberimiz, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) örnek ve önderliğinin esas alınması adına faaliyetler yapmış ve yapmaya devam eden bir sivil teşekküldür. Bu kapsamda, kuruluşundan bugüne geçen on beş yıllık süre içinde, hayatın ve zamanın anlamlandırılması için medeniyetimizin kurucu metinlerini merkeze alan okuma ve anlama faaliyeti, çalışmalarımızın merkezini oluşturmuştur. Bu bağlamda, Kur’an okumaları yapılmaya devam edilmiş, ayrıca Kur’an, Sünnet/Hadis, İslam Düşüncesi, İslam Ahlak ve Estetiği başlıkları ile seri konferanslar düzenlenmiştir.

Şehrimizde ilmi ve fikri ile öne çıkan kanaat önderleri, düşünür, yazar ve akademisyenler; hemşerilerimiz ile buluşturulmuş, güncel problemlerle ilgili çözüm önerilerini sunmaları ve toplumla kaynaşmalarına imkân sağlanmıştır. Aynı şekilde şehrimize, ülke çapında tanınan ve söyleyecek sözü olan birçok kıymetli ilim ve fikir adamı, düşünür, yazar, akademisyen davet edilerek sunumlar yapmaları sağlanmıştır. Gelecekte de faaliyetlerimiz aynı duyarlılıkla devam edecektir.

TEMEL DİNAMİKLER ETRAFINDA BİRLEŞMELİYİZ

DOSTDER, başlangıçtan bugüne kadar hiçbir grup ya da görüşün tarafgiri olmadan hak ve adaletten yana taraf olmayı ölçü edinmiştir. Bu duruşundaki isabeti, bugün Ortadoğu başta olmak üzere İslam coğrafyasında ve Akdeniz havzasında meydana gelen olaylarla daha net anlaşılmaktadır.

DOSTDER, toplumun her kesimiyle güçlü ve samimi diyalog kurmayı ve bu toprakları değerli kılan temel dinamikler etrafında birleşmeyi ilke edinmiştir.

Bundan sonra DOSTDER’in on beş yıllık faaliyetleri hakkında bilgi veren İsmail UYAN sözlerine şöyle son verdi:

DOSTDER olarak aynı sorumluluk ve bilinçle güncel problemlere çözüm olma yolunda yeni program ve projelerle çalışmalarımıza devam etmek niyetiyle yeni bir sayfa açıyoruz. Maddi ve manevi destekleriyle bugüne kadar yanımızda olan ve bundan sonra da desteklerini sürdürecek olan tüm dostlarımıza teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

Gayret bizden, netice Allah’tandır.

Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DOSTDER)

Yönetim Kurulu adına

Başkan İsmail UYAN

DOSTDER’İN YENİ YÖNETİM KURULU

Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DOSTDER) 4 Ocak 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Yeni yönetim kurulu 6 Ocak 2020 Pazartesi günü ilk toplantısını yaparak, istişareler

sonucu şu görevlendirmeleri yapmıştır:

İsmail UYAN(Başkan)

Muhammet Esat ŞENGÜL (İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Muhasip)

Ali BEDİR (Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Sadullah GENÇ (Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Halise MUTLU (Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Kadir ÇELİK (Sekreter)

Mehmet Akif DEMİR (Üye)

adminadmin