Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-10-2016 10:00   Güncelleme : 20-10-2016 10:00

Samsun Eğitim Bir Sen’den Çarpıcı Açıklama!

15 Temmuz’da darbe gecesi ile gün yüzüne çıkan FETÖ Terör Örgütüne 28 Şubat’ta sürgüne uğratılarak din adına ne varsa Kur’an Kursları, İmam Hatip Liseleri, Ortaokullarında halkın açık şeffaf denetlenebilir yerlerde din eğitimi alma özgürlüğünün engellenmesiyle fırsat doğdu.

Samsun Eğitim Bir Sen’den Çarpıcı Açıklama!

Samsun Eğitim Bir Sen Başkanı Nejdet Güneysu ile yapılan özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulunarak FETÖ Terör örgütüne, Okullarda yeterince verilemeyen din eğitimi ile fırsat doğdu ve halkın din duygularını istismar ederek genç beyinlerin yıkandığını açıkladı.

Samsun Eğitim Bir Sen Başkanı Nejdet Güneysu “Burada eğitim öğretimi ilgilendiren yönü, gençlerimizin dini duygularını ve dini yaşam biçimini sağlıklı kaynaklardan öğrenmesi gerekmesidir. Bir toplumun inancını öğrenebileceği en köklü yerler o toplumun eğitim kurumlarıdır. Resmi ya da gayri resmi olarak yapılan eğitim kurumlarında verilen din eğitiminin şeffaf olması gerekir ve özellikle bilimsel akademik tartışmalara açık olması gerekir. FETÖ Terör örgütünü besleyen en önemli unsur toplumda sağlıklı bir din eğitiminin verilememesidir.” İfadesinde bulundu.

DİN EĞİTİMİ SÜRGÜN EDİLDİ

Eğitim sisteminde din eğitiminin Laiklik korkusu ve endişesiyle kurumlardan adeta sürgün edildiğini belirten Güneysu “Yıllarca zorunlu olsun mu olmasın mı tartışması yaşandı. Eğer bütün devlet okullarında ilkokuldan başlayarak tolumda hangi inançlar varsa ki Türkiye’de çeşitli dini inançlara sahip bir çok toplum var, bunlar sağlam kaynaklara dayanarak bu kurumlarda etkili ve yetkili ağızlardan dini dersler verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

“Sağlam bir din eğitimi olmayınca din duygusu içimizde saklı kalıyor ve bir yerlerde birileri yolumuza çıkarak bizim bu din duygumuzu istismar ediyor. Allah’a, Kur’an a ve temel normlara bağlılık yerine farklı metotlarla kişilere bağlılık ve itaate dönüştürülüyor. Siz dini duygularınızı kişilere endekslerseniz o kişilerin sizi nerede ve ne zaman istismar edeceğini bilemezsiniz. Onun için biz Eğitim-Bir Sen ve Memur Sen olarak 18. Ve 19. Milli Eğitim Şurasında özellikle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde din eğitimine dikkat edilmesini söyledik.” Şeklinde konuştu.

28 ŞUBAT DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILAN BİR DARBEYDİ

Eğitim Bir Sen’in bu günkü FETÖ Terör Örgütüne katkı sağlayan durumlardan birisi olarak gördüğü en önemli olaylardan birisi olarak kabul eden Güneysu “ 28 Şubatta Din adına ne varsa Kur’an Kursları, imam hatip liseleri, halkın açık şeffaf denetlenebilir yerlerde din eğitimi alma özgürlüğü engellendi. Kat sayı engeliyle İmam Hatip liselerinin, Ortaokullarının kapısına kilit vuruldu, Kur’an Kursları kapatıldı.  Bugün FETÖ Terör örgütünün ortaya çıkmasının en önemli nedenlerinden biriside 28 Şubat sürecinde Jakoben Laik kafaların devletin sopasıyla dindar insanları yıldırması ve bastırmasından sonra adeta FETÖ Terör Örgütüne açık geniş otobanlar açıldı. Onlarda bu alanı istismar ederek kendilerine bağlı itaat eden aynı zamanda devleti ele geçirme operasyonuna dönüşen bir yapı oluştu. Bu günkü FETÖ Terör Örgütünde olduğu gibi 28 Şubatlar gibi, 12 Eylüller gibi halkın sağlıklı din eğitimini engelleyecek ortamların hazırlanmasına vesile oldu. “ dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ KENDİNİ REFÜJE ETMELİ

Samsun Eğitim Bir Sen Başkanı Nejdet Güneysu “Eğitim sistemi en kısa zamanda refüje ederek şeffaf denetlenebilir eğitim kurumlarında vatandaş neye inanıyorsa (Alevilik, Sünnilik, Süryanilik, Hıristiyanlık vs.) ayrım yapılmaksızın denetlenebilir şekilde din eğitimi, buralardan sağlanmalıdır. Devlette Güvenilir din eğitimlerinin verilebilmesine olanak sağlamalıdır. Biz Eğitim Bir Sen ve Memur Sen olarak 18. Ve 19. Eğitim şurasında dile getirdik. Seçmeli dahi olsa okullarda bu eğitimlerin verilmesi gerektiğini dile getirdik ve bugün bu söylemimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kes daha görmüş bulunmaktayız.” diye konuştu.

DARBELERİN ARKASINDAKİ TEK GERÇEK

Darbelerin arkasında yer alan acı gerçeğin masum insanların dini duygularını suiistimal edilmiş olmasıdır diyen Nejdet Güneysu “Devlette ve Eğitimde şeffaflık önemlidir biz doğru eğitimi verdiğimiz sürece devlete karşı kimse, hiç bir cemaat, sivil toplum örgütü, vs. devleti nasıl ele geçiririm i  aklından geçirmez.  Darbe girişiminin temelinde yatan gerçek şudur neden olsa seçimle halkın karşısına çıkarak bu yönetimi ele geçiremiyorum, o zaman arkadan dolaşayım diyerek 12 Eylül -  15 Temmuz - 28 Şubat - 1960 Darbesi ’nde olduğu gibi tüm darbelerin arkasında bu yatar ben güçlüyüm arkasından dolaşayım. Bizim en son yaşananlardan çıkarttığımız ders özellikle gençlerimizin din duygusunu istismar etmiş bulunmaları ve buna şeffaf denetlenebilir doğru bir eğitimle bilinçli toplumlar sağlayarak önüne geçmektir. Bunun için en uygun yer de devletin eğitim kurumlarıdır.” Diye söyledi.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin