Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-12-2018 14:08   Güncelleme : 14-12-2018 07:54

Samsun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezi Açıldı

Samsun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Dil ve Konuşma Bozuklukları  Merkezi Açıldı

Dil ve konuşma bozukluğu olan hastaların il dışına gitmelerine gerek kalmadan tedavilerini yaptırabilmeleri için Samsun İl Sağlık Müdürlüğü SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezi açıldı.

Açılışı Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Hastane Başhekim V. Uz. Dr. Eda Türe ve hastane idarecilerinin katıldığı bir törenle yapılan merkezde alanında uzman dil ve konuşma terapistleri hizmet verecek.

Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezinin down sendromu nedeniyle konuşma bozukluğu yaşayan hastalardan; biyonik kulak ameliyatı sonrası dil ve konuşma sorunları yaşayan hastalara kadar geniş bir hasta grubuna hizmet vermek için bölgede açılan ilk merkez olduğunu söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, merkez sayesinde dil ve konuşma bozukluğu olan hastaların özel merkezlere ya da Ankara, İstanbul gibi şehirlere gitmeden sorunlarını il sınırları içinde halledebileceklerini söyledi.

Merkezde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren KBB Kliniği Eğitim Görevlisi Doç.Dr. Abdulkadir Özgür de, “Günümüzde iletişim için çok önemli bir araç olan konuşma ile ilgili bozukluklar kişinin hayatını önemli ölçüde etkilemektedir. Dil ve konuşma bozukluklarında ortaya çıkan sorunlar genellikle çözülebilir sorunlardır ve bu sorunların çözümünde dil konuşma terapistleri çok önemli bir rol oynamaktadır.

Hastanemiz bünyesinde açılan merkezde iki dil ve konuşma terapistiyle hizmet vereceğiz. Merkezimizde çocuklarda ve yetişkinlerde sık karşılaşılan sorunlardan olan kekemelik, hızlı konuşma, ses kısıklığı, genetik hastalıkların bazılarında gelişen konuşma bozuklukları, down sendromlu hastalardaki konuşma bozuklukları, harf ve heceleme bozuklukları gibi hastalıkların yanı sıra biyonik kulak ameliyatı yapılan hastaların da dil ve konuşma sorunlarına çözüm bulaşacağız, onların dil gelişimine destek olacağız.” dedi.

adminadmin