Ekonomi
Giriş Tarihi : 27-01-2017 10:32   Güncelleme : 27-01-2017 10:32

Samsun emitt fuarında neden yok!

Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan EMİTT fuarında Samsun’un yer almaması şaşkınlıkla karşılandı.

Samsun emitt fuarında neden yok!

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT fuarı bu yıl 70 bin metrekarelik 12 salonda 80 ülkeden 5.000 kurum ve kuruluşu ağırlıyor.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında düzenlenecek fuarı 60.000 kişinin ziyaret etmesi beklenilen fuarda Samsun’dan sadece bir firma yer alıyor olması şaşkınlıkla karşılandı.

Katılan illerin ve illere bağlı üniversitelerin ayrı ayrı stantlarının yer aldığı, panellerin gerçekleştirildiği fuara Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret Odası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi katılmazken sadece bir otelin katılması büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Turizm atılımları yapması beklenilen Samsun’un Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İspanya,  İtalya,  Kuveyt,  Makedonya, Portekiz, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tayland, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan gibi ülkelerin standlarının yer aldığı fuara resmi katılım yapmaması turizm ve ticaret sahalarından eleştiri alıyor.

adminadmin