Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-07-2017 10:44   Güncelleme : 28-07-2017 10:44

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz Gidiyor

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un başka bir ile emniyet müdürü olarak atanacağı öne sürüldü.

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz Gidiyor

Kulisler yeni emniyet müdürleri kararnamesine kilitlendi. Samsunsonhaber'in edindiği bilgiye göre, 2014 yılında yayımlanan kararname ile Samsun Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Vedat Yavuz'un, önümüzdeki günlerde başarılı çalışmalarından dolayı terfi alarak Malatya Emniyet Müdürü olarak atanacağı öğrenildi.

Merkeze alınan dönemin Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli'nin yerine atanan Polis Müfettişi Vedat Yavuz, ilk görev yeri Samsun'da göreve başlamıştı.

VEDAT YAVUZ KİMDİR?

Vedat Yavuz, aslen Ankara ili nüfusuna kayıtlı olup, 1961 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta eğitimini İstanbul'da tamamladı. 1977 yılında başladığı polis kolejinden 1980 yılında mezun olarak Polis Akademisi'ndeki eğitimine başladı. 1984 yılında komiser yardımcısı rütbesinde Sinop'ta mesleğe başladı. Sırasıyla Malatya, Ankara, Bursa, Manisa, Balıkesir, İstanbul, Ankara illerinde görev yaptıktan sonra 2003 yılında İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda Daire Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Yüksek Değerlendirme Kurulu kararı ile 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ederek Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve 2008 yılından itibaren Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yaptı. 07 Ocak 2014 tarihindeki kararname ile Samsun Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Vedat Yavuz evli ve 1 çocuk babası.

Mücahit Akduman / Samsunsonhaber

adminadmin