Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-07-2019 09:19   Güncelleme : 24-07-2019 09:29

Samsun eski Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşavirliği görevinden uzaklaştırıldı!

Kahramanmaraş Valiliği'nde hukuk müşavirliği görevini yapan Mesut Taner Genç sosyal medya adresinden vahim iddialarda bulundu ve belgeleri kamuoyuyla paylaştı.

Samsun eski Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşavirliği görevinden uzaklaştırıldı!

Sözcü Gazetesinin haberine göre, Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Sefer Turan'ın ağabeyi Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'a işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle 'aylıktan kesme' cezası verildiğini ve bundan sonra İçişleri Bakanlığı'nın devreye girerek Genç'e soruşturma açtığını, soruşturmanın selameti için de kendisinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. İddialarla ilgili yazılı açıklama yapan Kahramanmaraş Valiliği, Genç’in sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN HUKUK MÜŞAVİRİNDEN FLAŞ İDDİA!

Valilikte hukuk müşavirliği yapan Mesut Taner Genç’in iddialarıyla gündeme gelen olay 5 Temmuz 2019 tarihinde Erdoğan’ın başdanışmanlarından Sefer Turan’ın ağabeyi Mustafa Mahir Turan’ın ‘işlediği iddia edilen suçlar’ nedeniyle hakkında kademe ilerlemesinin durdurulması teklifinin verilmesi ve ardından teklifin aylıktan kesme ile sonuçlanmasıyla başladı.

Mustafa Mahir Turan’ın aylık kesme olarak aldığı ceza sonrası Kahramanmaraş Valiliği’nde çalışan Genç, İçişleri Bakanlığı’nın kendisi hakkında soruşturma açtığını ve soruşturma süresince görevden uzaklaştırıldığını kendisine gönderilen ‘görevden uzaklaştırma’ ihbarnamesiyle öğrendi.

İçişleri Bakanlığı Genç’i görevden uzaklaştırdı.

Genç’in görevden uzaklaştırma ihbarnamesiyle birlikte paylaştığı düşünceleri şöyle;

“Hukuk Müşaviri olarak bulunduğum K.Maraş Valiliğinde bir aydır Vali Yardımcılığı Vekaleti ile Milli Eğitim Müdürlüğüne geçici bir süre baktığım dönemde, 5 Temmuz 2019 günü başkanlık ettiğim Milli Eğitim Disiplin Kurulu Kararında hakkında İl Maarif müfettişlerince disiplin soruşturması yürütülen İlimiz Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mustafa Mahir Turan (Sayın Cumhurbaşkanı, Başdanışmanı Sefer Turan Bey'in Abisi) hakkında, işlediği iddia edilen suçlar hakkında “ kademe ilerlemesinin durdurulması “ teklif edilmiş olup, kurul tarafından bu teklif “Aylıktan kesme” şeklinde onanmıştır. Tabii, bu müdürümüz sıradan bir müdür değil, kardeşi Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı, ee ne mi oldu, sen kim oluyorsun da Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanın kardeşine ceza verme cesareti gösterebiliyorsun. Al sana…”

Genç, sosyal medyadan isyan etti.

“NE SARAYIN SOYTARISI NE DE BALGAT’IN DALKAVUĞU OLMADIM, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Yaşananlara isyan eden Mesut Taner Genç iddiaları sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştıktan sonra şunları dile getirdi;

Daha önce yazmıştım, ne sarayın soytarısı, ne de Balgat’ın dalkavuğu olmam. Söyleyemedikleri Türk milliyetçisiyim. Kendimle gurur duyuyorum. Hiç kimseden korkmuyorum. Türk milliyetçisiyim. Haktan ve adaletten yanayım. Kimseye bir borcum yok. Borcum, harcım milletimizin yükseltilmesi üzerinedir. Bize açacağınız davalar da bize vız gelir vız gider başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm atalarımızın açtığı yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Ne mutlu Türkim diyene!

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu Kararı

VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan Kahramanmaraş Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Yazılı açıklamada; “Kahramanmaraş Valiliği'nde Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Mesut Taner GENÇ'in bir kamu personeline verdiği ceza nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı ve hakkında soruşturma açıldığı iddiası bazı basın yayın organlarında yer almıştır.

Söz konusu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Adı geçen Hukuk Müşavirinin soruşturma ve görevden uzaklaştırma nedeni; Sosyal medyada yayınladığı, devlet memurluğu sıfatıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan ve suç olduğu değerlendirilen konulara ilişkindir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak Sözcü

adminadmin