Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-01-2018 08:57   Güncelleme : 10-01-2018 08:57

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı Tarımsal eğitimin 172. Yılını kutladı

​Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, hızla büyüyen Türkiye Ekonomisi için tarımın ve tarımsal kalkınmanın önemine vurgu yaparak tarımsal kalkınmanın ancak ve ancak iyi eğitilmiş, idealist bir tarım camiası ile mümkün olabileceğini belirtti.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı Tarımsal eğitimin 172. Yılını kutladı

İl Müdürü Nail Kırmacı açıklamasının devamında şunları söyledi: "Son dönemlerde atılan adımlarla oldukça hızlı büyüme sürecine girmiş olan ülkemizin, tarım sektöründeki gelişmeler de kuşkusuz azımsanmayacak seviyededir. Özellikle dış ticaret verilerine bakıldığında, gerek toplamda ve gerekse de tarımsal alandaki ihracat rakamlarımızın yüz güldürmeye başladığını görebiliriz.

Dünyada ve bölgemizde seyreden siyasi ve ekonomik gelişmelere, teröre ve diğer tüm negatif unsurlarına rağmen kat edilen bu yol; elbette ki Bakanlığımızın etkin politikalarıyla birlikte, Camiamızın güzide çalışanlarının gayretlerinin de sonucudur. Son yıllarda özellikle genç tarım danışmanlarımızın da istihdamıyla genişleyen, yaş ortalaması itibarıyla gençleşerek hem teknolojik donanım ve hem de bu teknolojiyi etkin kullanma anlamında da yenilenen camiamızın meslek öncesi ve mesleki eğitimlerini kuşkusuz önemsemekteyiz.

Ülkemizde Ziraat Fakülteleri; nispeten artırılan istihdam oranı ve çalışanlarımızın iyileştirilmiş ücretleriyle dün olduğundan daha fazla tavsiye ve tercih noktasındadır. Hakeza, Tarım Meslek Liselerimizin durumu da Devletimizin "mesleki eğitimi teşvik" politikalarıyla örtüşür vaziyettedir. Bundan sonraki süreçte özel sektörün beklentileri de göz önüne alınarak, mevcut sistemin dinamik ve interaktif hale getirilmesiyle muhtemeldir ki Ziraat fakültelerimizde; analitik düşünebilen, uygulamayı teorik bilgiyle pekiştirmiş, çözüm odaklı ve özellikle de en az bir yabancı dil bilen ziraat mühendislerimizi yetiştirmeye gayret göstereceğiz.

Nüfusun ve açlığın giderek daha büyük boyuta tırmandığı günümüz dünyasında; gerek tarımsal ürünlerin üretimi, gerek insan sağlığı üzerindeki vazgeçilmez etkileri ve gerekse de birim alandan üretimin yukarı çekilmesi açısından iyi yetişmiş ziraat mühendislerine ihtiyaç artarak devam edecek olup, mesleğin gelecekte tercih noktasında olacağını şimdiden söyleyebiliriz. 

Bu yolda akademisyen ve eğitmenlerin yeterliliğine ayrıca büyük önem veren Bakanlığımız, nitelikli ve donanımlı akademik personel tedariki noktasında da aşama kaydetmiştir. Hala yapılacaklar ve eksikler kuşkusuz ki bulunmaktadır. Bunların en kısa zamanda, daha da azalması yolundaki dileklerimi yineler ve Tarımsal Eğitimin 172. Yılını bu duygu ve düşüncelerle kutlarım."

adminadmin