Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-05-2018 16:19   Güncelleme : 17-05-2018 16:19

Samsun Halkı Kudüs İçin Yürüyor

 Samsun Halkı Kudüs İçin Yürüyor

Samsun Milli İrade Platformu Sözcüsü Nejdet GÜNEYSU Platform adına basın açıklaması yaparak Kudüs’te yapılan katliam ve şiddetle ilgili:

“Kudüste yaşanan zulme,  Kudüs ün İsrail tarafından işgaline ve müslümansızlaştırma çabalarına sessiz kalamayacaklarını” ifade ederek; "Samsun Küdüs için Yürüyor.." dedi.

 “Tüm mazlum ve sessiz coğrafyalar için; ezilen, baskıya maruz bırakılan, ailesi, katledilen Filistin’liler için ve nihayetinde  İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs ün özgürlüğü için yürüdüklerine” dikkat Çeken GÜNEYSU:

“Milli irade platformu yarın 11 Mayıs Cuma Günü  saat  15.30 da Çiftliğin Lise Caddesi girişinden başlayarak, Çiftlik Caddesi takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na Kudüs için yürüyeceğiz. Cumhuriyet meydanında bir basın açıklaması yaparak aynı saatte Yenikapı'daki mitinge canlı olarak bağlanılacağız. Milli irade Platformu oluşturan 80'e yakın sivil toplum kuruluşu bütün; Samsunluları bu yürüyüşe destek vermeye çağırıyor. Kudüs için sesimizi en şiddetli şekilde duyurmamız gerektiğini ifade ediyorum” dedi  

Nejdet Güneysu tüm   Samsun halkını ilk kıblemiz ve üç dinin merkezi olan Kudüs'ün İsrail-ABD işbirliği ile siyonizmin işgaline  müsaade etmeyeceklerini ve Samsun halkının bu konuda sesini yükseltmesi için yürüyüş  ve  basın açıklamasına katılmalarına davet ettiklerini ifade etti.     

                                                      

                                                                                                        

 

adminadmin