Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-09-2019 09:55   Güncelleme : 02-09-2019 09:55

Samsun Havza Müftüsü Trafik kazasında hayatını kaybetti!

Havza Müftüsü İlyas Akyazı (62) idaresindeki 05 HH 722 plakalı otomobil, Teşvikiye kavşağı mevkiinde yol kenarındaki su kanalına düştü.

Samsun Havza Müftüsü Trafik kazasında hayatını kaybetti!

Sürüklenen otomobil, menfeze çarparak durabildi. Araçta sıkışan ve itfaiye ekibince çıkartılan Akyazı, olay yerinde vefat etti.

Akyazı'nın cenazesi, Havza Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş kaza hakkında bilgi aldı

Memleketi Ordu'dan Ankara'ya dönerken kaza haberini alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kazanın ardından cenazenin kaldırıldığı Havza Devlet Hastanesine uğradı.

Başkan Erbaş, Havza Müftüsü İlyas Akyazı'nın yakınlarına taziyede bulunarak olay hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İLYAS AKYAZI KİMDİR?

1957 yılında Tokat’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Tokat’ta, Yüksek tahsilini Kayseri’de yaptı. Vatani görevini Tuzla Piyade Okulu ve Kars Sarıkamış 17’nci piyade alayında asteğmen olarak tamamladı.

İlk görevine Trabzon İli, Akçaabat İlçesi, Erikli Köyünde İmam-Hatip olarak başladı.  (25.07.1978) Kayseri’de önce fahri imamlık, sonrada 1986 yılında müftülük görevine başlayıncaya kadar kadrolu imam-hatip olarak devam etti.

Ramazan aylarında Almanya ve Fransa’da din görevlisi olarak bulundu. (1986-1997) Hac ve Umre için kara ve hava yolu ile din görevlisi ve kafile başkanı olarak birçok kez  Suudi Arabistan’a gitti. Şanlıurfa/Bozova, Kastamonu/Çatalzeytin, Yozgat/Kadışehri, Amasya/Taşova ve Tokat/Zile ilçe müftülüğü görevlerinde bulunduktan sonra, 01 Eylül 2015 tarihinde Havza İlçe müftülüğü görevine başladı.

Değişik yerlerde hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim kurslarına katıldı. Altı yıllık sicil notu ortalamasından üç defa kademe verilmesi suretiyle terfi etti. Amirlerinden teşekkür, takdir, başarı ve üstün başarı belgeleri alarak 2015 yılında maaş karşılığı ile ödüllendirildi. Evli ve bir çocuk babası olan Akyazı görev yaptığı Havza'da geçirdiği trafik kazasında (1 Eylül 2019) vefat etti.

 

adminadmin