Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-11-2018 13:01   Güncelleme : 14-11-2018 13:01

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nin Avrupa Çıkarması Başladı

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nin Avrupa Çıkarması Başladı

2018-2019 eğitim öğretim yılında 2 Erasmus (+) projesiyle 2 koldan Avrupaya çıkarma yapan Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri Erasmus Projeleri kapsamında yürüttükleri K2 –English for Social Entrepreneurship / Sosyal Girişimcilik için İngilizce Projesinin 05-13 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Romanya ziyaretinden döndüler.

5 ortak ülke (İspanya-İtalya-Romanya-Polonya-Litvanya) ile yürütülen ve 2 yıl sürecek olan proje boyunca yapılacak etkinliklerle öğrenciler içinde yaşadıkları toplumun ihtiyaç ve zayıf yönlerine dayanan konularda yeni fikirler üreterek hem kazanç sağlayıp hem de topluma faydalı olmanın yollarını öğrenecekler.

Romanya´nın Suceava Şehrinde bir hafta süren etkinlikler kapsamında sosyal bilimler lisesi proje ekibi okullarıyla, şehirleriyle ve ülkemizle ilgili sunumlar yaptı ve sosyal girişimcilikle ilgili atölye çalışmaları içerisinde bulundular. Romanya’da ülkemizi ve zengin kültürümü de tanıtma imkânı bulan proje ekibi gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

10 öğretmen ve 20 öğrencisiyle 2020 yılına kadar sürecek projede ülkemizi temsil eden Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Sofuoğlu projenin ekibinin dönüşünden sonra yaptığı açıklamada: “Okulumuzun kuruluş felsefesinde olan bir ayağı Anadolu topraklarına saplanmış öz değerlerini koruyan ancak hareketli ucuyla da dünyayı dolaşıp bütünleşen bir misyonu taşıyarak bu misyonla Türk kültürünü de dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

 

adminadmin