Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-01-2019 13:46   Güncelleme : 05-01-2019 13:46

Samsun İHH ve Sağlık Sen Yemenli çocuklar için bir araya geldi

​Samsun İHH Kadın Kolları ve Sağlık Sen Kadın Komisyonu ‘Yemen’e Uzanan Kadın Eli’ sloganıyla harekete geçti.

Samsun İHH ve Sağlık Sen Yemenli çocuklar için bir araya geldi

Sağlık Sen Samsun Kadın Komisyonu ile Samsun İnsani Yardım Hareketi – İHH, Yemen’de aylardır süren savaş ve açlığı fark ettirmek için Atakum Yalı Kafede bir araya geldi.

Sağlık Sen Kadın Komisyonu ile Samsun İnsani Yardım Hareketi Kadın Kolları Yemen’de süren açlık, yoksulluğun had safhaya ulaştığını ve artık yardım malzemelerinin Yemen’e ulaştırılamadığını, bu konuda bilinç oluşturmak ve dikkat çekmek için böyle bir programın gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Samsun Sağlık Sen Kadın Komisyonu Başkanı Derya Gürgenyatağı da konuşmasında, “Savaş, yoksulluk, açlık onların tercihi değil.

Onlar bizim çocuklarımız kadar şanslı değiller. Bizlerden mesafelerce uzak olabilirler fakat kalbimiz kendi çocuklarımız gibi onlar için de atıyor. Çocuklar yaşadıkları aileyi, coğrafyayı seçemiyorlar” dedi.

Katılımcılara ve konuklara teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Derya Gürgenyatağı, Yemen’in, 2015 yılında ortaya çıkan iç karışıklıkların sonucu olarak büyük bir insani kriz ile karşı karşıya kaldığını, Yaklaşık 18 milyon 800 bin kişi insani yardım veya korumaya ihtiyaç duyarken; Yemen halkı, gıda yetersizliği ve sağlık sorunları nedeniyle hayatta kalma mücadelesi verdiğini ve çocuklarda yetersiz beslenme oranı, dünyadaki en yüksek oranlardan birisi olduğunu sözlerine ekledi.

MÜSLÜMAN KARDEŞİNE YARDIM ETMELİ

Yaklaşık 100 gönüllü kadının katıldığı kahvaltı programında konuşan Samsun İHH Kadın Kolları Başkanı Gülendam Ayçiçek ise konuşmasında, “dünyanın bir ucundaki aç ve yoksul insanlar için buradayız, çünkü bizler ümmet bilinci ile hareket eden insanlarız. Hz. Peygamberimiz, doğuda yaşan bir insan batıdakinin batıda yaşayan insan doğudakinin acısını yüreğinde hissetmediği sürece iman etmiş olamaz” diye konuştu.

Açıklamalarına “Yemendeki insanlara destek olmamız gerekiyor, Müslüman birbirine ve kardeşlerine yardım etmeli” şeklinde devam eden Ayçiçek sözlerini “Yemenin içinde hem bir çatışma ortamı hem de 7 yıldır uygulanan bir ambargo var. Bugüne kadar 85 milyon çocuk ölmüş. Son 2 yılda ise 14 milyon açlık sınırı mücadelesi veriyor. Rabbim yaptığınız yardımları kabul etsin” diye tamamladı.

Programın sonunda Samsun İHH’nın kurduğu İnfak Atölyesindeki ürünler konuklar için sergilendi.

adminadmin