Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-04-2017 09:26   Güncelleme : 21-04-2017 09:26

Samsun İhh Yetim Dayanışmasında Türkiye Beşincisi

İHH Samsun Şube Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Hüseyin Mutlu Diriliş Postası Karadeniz Temsilciliğini ziyaret ederek 12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Yetim Dayanışma Günleri hakkında bilgi verdi.

Samsun İhh Yetim Dayanışmasında Türkiye Beşincisi

İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu, İHH Samsun olarak 12 Mayıs’ta düzenleyecekleri Yetim Dayanışma Günleri hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, İHH Samsun’un sürekli ilgilendiği 300 yetime Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsunum 1 Gemisi ile Samsun sahil turu yaptıracaklarını ve ardından da ses sanatçısı Ömer Karaoğlu’nun katılacağı program ile yetimlere sahip çıkan okulları plaket ile ödüllendireceklerini kaydetti.  

SAMSUN YETİM DAYANIŞMASINDA TÜRKİYE BEŞİNCİSİ

Samsun İHH’nın, sürekli ilgilendiği yetimlerle birlikte sponsorluk yönetimiyle toplam 790 yetime sahip çıktığını ve yetim dayanışmasında Türkiye beşincisi olduklarını da sözlerine ekleyen İHH Samsun Başkanı Hüseyin Mutlu, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2007 yılında başlayan ve halen devam eden “Yetim Sponsorluk Destek Sistemi” ile 57 ülkede 87.000 yetimle sürekli olarak ilgilendiğini de sözlerine ekleyerek, “İHH’nın dönemsel olarak desteklediği çocukların sayısı ise her yıl 800.000’i aşıyor.

Ayrıca İHH, “Yetim Dayanışma Günleri” adı altında her yıl yetimler için faaliyetler düzenleniyor. 2016 yılındaki dayanışma günleri kapsamında 45 ülkede 204.000’in üzerinde yetim çocuğun faydalandığı 636 proje hayata geçirildi” diye konuştu.

Diriliş Postası Karadeniz Bölge Temsilcisi Recep Yazgan, İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İHH Samsun Şubesi’nin faaliyetlerini takdirle ve beğeniyle takip ettiğini belirterek, Yetim Dayanışma Günleri’nin sürekli destekçisi olacaklarını kaydetti.

İHH Samsun Şubesi’nin Diriliş Postası Karadeniz Bölge Temsilciliği ziyaretine İHH Samsun Şube Koordinatörü Mavi Marmara Gazisi Selim Sarper Küçük de katıldı.

adminadmin