Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-04-2017 08:56   Güncelleme : 24-04-2017 08:56

Samsun İhh’dan Cem Küçük’e Hakaret Davası

İHH Samsun Şubesi Gazeteci Cem Küçük hakkında Mavi Marmara Şehitleri hakkında söylediği sözlerden dolayı hakaret davası başvurusu yapıldı.

Samsun İhh’dan Cem Küçük’e Hakaret Davası

İHH Samsun Şubesi Avukat İsmail İnan tarafından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen şikayet dilekçesinde gazeteci Cem Küçük hakkında, TCK 125 Maddesinde düzenlenen alenen hakaret, 216 maddesinde düzenlenen Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, Aşağılama suçlarından dolayı cezalandırılması istendi.

İHH Samsun Şubesi Avukatı tarafından verilen şikayet dilekçesinde şikayetçi olarak Samsun İHH Derneği Başkanı Hüseyin Mutlu ile Samsun İnsani Yardım Hareketi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Sarper Küçük şikayetçi olarak yer aldı.

Şikayet gerekçesi olarak da şu hususlara dilekçede değinildi;

KONU      : Televizyon ekranlarında canlı yayında, kullandığı ifadelerle, Mavi Marmara katılımcıları olan müvekkillere ve diğer katılımcılara, şehit ve gazilerine ve Mavi Marmara Organizasyonunu destekleyenlere, karşı hakaret suçu, ayrıca “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçu işleyen şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması amacıyla, kamu davası açılması talebidir.   

AÇIKLAMALAR:

1)Cem Küçük isimli şahıs; 17.04.2017 günü katıldığı, 1AN TV isimli Televizyon kanalında yayınlanan bir televizyon programında; AKP' nin radikal islamcılarla yollarını ayırması gerektiği şeklinde beyanatlar verirken, konuyla alakası olmadığı halde, Mavi Marmara davasını ve onun Aziz şehitlerini ve katılımcılarını diline dolamış ve en hafif tabirle saygısızca ifadeler kullanmış ve hakaret etmiştir:

“…Bu FETÖ kavgası gibi. Bu ilişki bitti. Artık dikiş tutmaz. AK Parti'nin de radikal islamcılarla, Mavi Marmara'daki manyak tiplerle de, kafadan İsrail düşmanı, kafadan Batı düşmanı... her şeye düşman, kadın ve garip garip tipler var; bunlarla da yolların ayrılması lazım. Bu saatten sonra Tayyip Bey bunları yapacaktır diye tahmin ediyorum. İngiltere ile iyi ama Amerika ile yoluna sokup biraz daha bu işlere bakmamız gerekli diye düşünüyorum" dedi.

2)Mavi Marmara gemisinde 37 farklı ülkeden 600’ ün üzerinde yolcu bulunmaktaydı. Mavi Marmara ile birlikte insanlık Gazze’ lilerin feryadını duymuş ve söz söylemenin ötesine geçmiştir. Mavi Marmara gemisi sayesinde Gazze’de uygulanan abluka delinmiş ve kardeşlerimizin uğradıkları zulüm dünyaya duyurulmuştur. Tamamen insani, ulvi amaçlar güdülerek çıkılan yolda yaşanılanlar, İsrail askerlerinin ve yönetiminin insanlıktan çıkacak derecede zalimleşmesinin eseridir.

Mavi Marmara hadisesi ve devamında verilen hukuk mücadelesi Türkiye ve tüm Dünya tarafından takdirle karşılanmış ve haksızlığa, zalimliğe karşı duruşta emsal teşkil etmiştir. Böyle bir organizasyona hiçbir menfaat beklentisi içinde olmadan katılan insanlar hakkında “MANYAKLAR”, “HER ŞEYE DÜŞMAN”, “GARİP GARİP TİPLER” gibi ifadeler kullanmak açıkça hakaret ve aşağılama içerir.

3)Cem KÜÇÜK isimli şahsın bu sözleri aslında tam da kendisine, hizmet ettiği amaçlara yakışır vaziyettedir. Nitekim, bu ifadelerinin ardından özellikle sosyal medyada kendisine destek veren isimler bu amacı açıkça gözler önüne sermektedir.

(Bakınız: http://www.diken.com.tr/cem-kucuk-mavi-marmaradakilere-manyak-dedi-defansa-tuncay-opcin-geldi/

http://www.haber7.com/guncel/haber/2311346-cem-kucuk-mavi-marmara-sehitlerine-hakaret-etti )

4)Yukarıda yer verildiği üzere, şüphelinin kullandığı ifadeler ve hakaretlerle amacı Mavi Marmara katılımcıları, şehit ve gazi yakınları ve davaya gönül verenleri, özetle Türkiye Cumhuriyeti toplumunun büyük bir kesimini aşağılamak, hedef göstererek, kasıtlı olarak çarpıtılmış bilgilerle halkı kin ve nefrete sevk edecek bir ayrıştırma ortamı yaratmaktır.  Hukuk düzeni şüphelinin bu amaçlarının gerçekleşmesine engel olacak ve toplum içerisine yaymaya çalıştığı nifak tohumlarının yeşermesine izin vermeyecektir.

5)Yukarıda kısaca belirttiğimiz hakaret, tahrik ve aşağılama olayından dolayı MAVİ MARMARA katılımcısı olan müvekkiller ayrıca incinmişler, manevi olarak zarar görmüşlerdir.

DELİLLER:  1-Suça konu 17.04.2017 tarihli videoya ait link.

 https://www.youtube.com/watch?v=Jr3bP_Z0_jw

  2-Müvekkillerin MAVİ MARMARA katılımcıları olduğuna dair

  İstanbul 7.Ağır Ceza Mah. 2012/264 E. dosyası

NETİCE VE TALEP: Yukarıda belirtmiş olduğumuz nedenler ışığında,

Şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu 125. ve 216. Maddeleri kapsamında Hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve ayrıca resen gözetilecek diğer suçlardan gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması amacıyla kamu davası açılmasını bilvekale arz ve talep ederim. 21.04.2017

adminadmin