Eğitim
Giriş Tarihi : 23-12-2016 13:52   Güncelleme : 23-12-2016 13:52

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretim yöntem ve tekniklerinde Türkiye 1. Si oldu

​Milli Eğitim Bakanlığı, “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” nde Bakanlık ödülü almaya hak kazanan çalışmaları belirlemiş, bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda; Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde; Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretim Yöntem Ve Teknikleri Kategorisinde En Yüksek Puanla Türkiye 1. Si oldu.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretim yöntem ve tekniklerinde Türkiye 1. Si oldu

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, bu ödülü tüm paydaşlarıyla beraber Samsun un kazandığını, Maarif Müfettişleri Başkanlığı'mıza, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımıza, Şube Müdürlerimize, İlçe Milli eğitim Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize, Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize, Proje Ekibimize ve destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti. Proje ortakları olarak Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür etti. Hep birlikte Samsunu eğitimde daha iyi noktalara taşımanın gayretinde olacaklarını söyledi.

Sadece eksik kazanımların tespitini yapmakla kalmayıp telafisi için gerekli dokümanı sağlayan ADIM ADIM BAŞARI projesi ortaokul ve lise çağındaki tüm öğrencilere hizmet vermektedir.                     

700 okul, 16500 öğretmen, 145000 öğrencinin tanımlı olduğu adimadimbasarimeb.gov.tr interaktif eğitim portalında 21 editör öğretmenin hazırladığı 30000 soru ve 5000 etkinlikle devasa bir altyapı oluşturulmuştur.                      

Bu altyapı ile ölçümlerin sonuçlara, sonuçların hedeflere ve yol haritasına dönüştüğü projemizde zaman ve mekan sınırı tanımadan eğitimin tüm paydaşlarına erişilmektedir                      

2 yılda 360000 öğrencinin katıldığı il geneli 18 Kazanım Değerlendirme Sınavı uygulanmıştır.

Öğrenci, okul, ilçe, il düzeyinde alınan raporlamalar akademik başarının stratejik yönetimi için önemli bir argüman oluşturmaktadır.                      

Aynı zamanda tamamen kazanım temelli oluşturulan bu raporlamalar bizi benzer projelerden ayıran en önemli özelliktir.

Oktay ZERRİN- Samsun

adminadmin