Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-04-2018 11:15   Güncelleme : 19-04-2018 11:15

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Liseler Arası Münazara Turnuvası Düzenlendi

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen “Öğrenci Akademi” kapsamında il genelinde resmi, özel liselerin katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesinin Koordinasyonunda münazara turnuvası düzenlendi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Liseler Arası Münazara Turnuvası Düzenlendi

18 Nisan 2018 Çarşamba Günü Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen il finalinde Bafra Fen Lisesi öğrencileri 1. oldu. Canik İMKB Anadolu Lisesi 2. olurken Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi ise 3. Oldu.

Turnuva ile öğrencilerin; kendine güven, sorumluluk, empati kurma duygularının gelişmesi, toplum veya topluluk içinde kendini rahat ifade edebilmeleri, fikir ve antitez üretme, çözüm bulma yeteneklerinin gelişmesi, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme, mantık yürütüp, araştırma yaparak, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşabilme, tezler ve istatistikî bilgiler yoluyla fikirlerini savunma becerilerinin gelişmesi sağlandı.

Turnuvada okullar tarafından oluşturulan her takım 3 asil 1 yedek, toplamda 4 konuşmacıdan oluşuyor. Yarışmadaki takımlar; konuyu destekleyen takım ”tez”, karşı çıkan takım “antitez” olmak üzere ikiye ayrılan konuları 20 şer dakika münazara etti. 

Konuya hâkimiyet, vurgu ve tonlama ile dili kullanma, örnek ve kalıplar, beden dili ve zaman kullanımı konularında puanlamalar yapılarak kazanan takım jüri tarafından belirlendi.

Münazara Turnuvası il finalinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN, “Toplamda 88 okulumuzdan 350 öğrencimizin yarışmacı olarak katıldığı bir organizasyon gerçekleştirdik. Sizlerle ilgili biz konuşup tartışırken sizlerden beklentilerimizi de ifade ediyoruz. Herkes sizden bir şey bekliyor. Aileleriniz bir şey bekliyor, toplum bir şey bekliyor. Sizden beklentimizi ifade ederken 21. Yüzyıl öğrencileri sorgulayan araştıran ve çözüm önerileri geliştiren bireyler olmalıdır diyoruz. Yaptığımız projeler aslında hepsi birbirini destekleyen ve bir birini besleyen projeler. Sürekli okuma ile ilgili projeler üretiyoruz. Oku, anla, yaşa diyoruz. Evlerde okuyun, veliler okusun diyoruz, okuma vakti diyoruz. Aslında bütün gayemiz sizin düşünen sorgulayan ve kendi tezlerini geliştiren insanlar haline getirmek. Bugün burada arkadaşlarımız iki konuyu tartıştılar ve kendi bakış açılarını ifade ettiler. Bir değerlendirme yapıldı. Bir gurup birinci olurken, bir gurupta ikinci oldu. Tabi bu bir değerlendirme.  İkinci olanın hiç haklılık tarafı yok anlamına gelmiyor. Önemli olan öğrencilerimizin fikirlerini savunma becerilerini geliştirmeseydi. Bunu başardılar. Yarışmada emeği geçen arkadaşlarımıza gönlünü ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Münazara Turnuvası finaline, il ve ilçe eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

adminadmin